2020 Yılı Yurt Dışında Görevlendirilecek Okutman ve Öğretmenlerin Mesleki Yeterlilik Sınavı Giriş Yeri Bilgisi
Mesleki Yeterlilik Sınavı Soruları ve Cevap Anahtarı 25 Şubat 2020 tarihinde yayınlanacak. Mesleki Yeterlilik Sınavı Sonuçları 9 Mart 2020 tarihinde ilan edilecek.
Temsil Yeteneği Sınavına Girmeye Hak Kazanan Adayların Gerekli Evrakları Okul/Kurum Müdürlüğüne Teslim Etme süresi 10-13 Mart 2020 olarak belirlendi.
Temsil Yeteneği Sınavına Girmeye Hak Kazanan Adayların Evraklarının İlçe Millî Eğitim Müdürlüğüne Teslim Etme süresi 10-16 Mart 2020 olarak belirlendi.
Temsil Yeteneği Sınavına Girmeye Hak Kazanan Adayların Evraklarının İl Millî Eğitim Müdürlüğüne Teslim Etme süresi 16-17 Mart 2020 olarak belirlendi.
Temsil Yeteneği Sınavına Girmeye Hak Kazanan Adayların Evraklarının Millî Eğitim Bakanlığına Gönderilmesi 16-20 Mart 2020 tarihleri arasındadır.
Adaylar, hizmetin gerektirdiği mesleki yeterliliğin tespiti için yazılı olarak yapılacak “Mesleki Yeterlilik Sınavına” tabi tutulacaklardır.
Mesleki Yeterlilik Sınav konuları, soruların konulara göre ağırlıkları ile puan değerleri
Türkçe ( Türk Dili ve Edebiyatı, Dil Bilgisi ve Anlam Bilgisi vb.) 25 Puan
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Türk Tarihi, Türk Kültür ve Medeniyeti, Türkiye Coğrafyası, Vatandaşlık Bilgisi vb. 25 Puan
Öğretim Yöntem ve Teknikleri, Mevzuat *(657 sayılı DMK’nın 1. Kısmı ile 4. Kısmın 7. Bölümü) 1739 sayılı Millî Eğitim Temel Kanunu, 5682 sayılı Pasaport Kanunu, Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında 1 Numaralı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi 6. Kısmın 10. Bölümü (Millî Eğitim Bakanlığı), 05/06/2003 tarihli ve 2003/5753 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı, 25 Puan
Genel Kültür (Güncel Bilgiler, Uluslararası Kuruluşlar, Ekonomi vb.) 25 Puan
Sınav merkezî sistemle tek oturum hâlinde yapılacak ve 120 dakika sürecektir. Sınavda 100 adet sorudan oluşan A-B soru kitapçığı
kullanılacaktır.
Mesleki Yeterlilik Sınavı Değerlendirmesi
a) Değerlendirme 100 (yüz) tam puan üzerinden yapılacak, doğru cevaplar dikkate alınarak 60 ve üzerinde puan alan adaylar başarılı sayılacaktır. Başarı puanı hesaplamasında formülü kullanılacaktır. Gerekli görülmesi durumunda adayların sıralamasında herhangi bir değişikliğe yol açmayacak şekilde farklı bir puan hesaplama yönteminin kullanılmasına karar vermeye Bakanlıklararası Ortak Kültür Komisyonu yetkilidir.
b) Mesleki Yeterlilik Sınavından en az 60 ve daha yüksek puan alan adaylar içerisinden en yüksek puan alan adaydan başlanarak puan üstünlüğüne göre her ülke grubu ve alanlar için ayrı ayrı başarı sıralaması yapılarak bu Kılavuz sonundaki tablolarda belirtilen sayıda öğretmen, Temsil Yeteneği Sınavına alınacaktır. Mesleki Yeterlilik Sınavı sonucuna göre yapılacak başarı sıralama listesinde en son sırada yer alan aday ile aynı puana sahip adaylar, o alan için belirtilen kontenjan sayısını aşsa dahi Temsil Yeteneği Sınavına alınacaktır.
c) Cevap anahtarında hata olması ve bu hususun Merkez Sınav Kurulu Kararı ile belirlenmesi sonucunda, soru/sorular iptal edilmeyecek, soru/ soruların doğru seçenekleri dikkate alınmak suretiyle değerlendirmeye bu soru/ sorular dâhil edilecektir.
d) Değerlendirme sırasında hatalı soru/sorular çıkması durumunda, 9/12/2016 tarihli ve 29913 sayılı Resmî Gazete’ de yayımlanan 02/12/2016 tarihli ve 6764 sayılı Millî Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’un 69’ uncu maddesiyle, 17/2/2011 tarihli ve 6114 sayılı Kanunun 7’ nci maddesinin ikinci fıkrasına eklenen “Sınavlarda iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılır.” hükmü gereğince değerlendirme yapılacaktır.
e) Sınav sonuçlarıyla ilgili adaylara Millî Eğitim Bakanlığı Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından herhangi bir tebligat yapılmayacak, internet duyurusu geçerli sayılacaktır.
Temsil Yeteneği Sınavı, Sınav Konuları ve Değerlendirme
a) Temsil Yeteneği Sınavı, Bakanlıklararası Ortak Kültür Komisyonu tarafından sözlü sınav şeklinde yapılacaktır.
b) Temsil Yeteneği Sınavına girecek adayların sınav tarihleri http://www.meb.gov.tr internet adresinden duyurulacaktır.
c) Temsil Yeteneği Sınavına alınan adaylar, Bakanlıklararası Ortak Kültür Komisyonunda yer alan her kurum temsilcisi tarafından aşağıda belirtilen konu başlıkları ve puan değerleri üzerinden ayrı ayrı değerlendirilecektir. Bakanlıklararası Ortak Kültür Komisyonu üyelerince ayrı ayrı takdir edilen değerlendirme puanlarının aritmetik ortalaması alınarak her adayın Temsil Yeteneği Sınav Puanı belirlenecektir.
d) Temsil Yeteneği Sınavının baraj puanı 70’tir.
Temsil Yeteneği Sınav konuları ve puan değerleri
Türkçe ( Türk Dili ve Edebiyatı, Dil Bilgisi ve Anlam Bilgisi vb.) 25 Puan
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Türk Tarihi, Türk Kültür ve Medeniyeti, Türkiye Coğrafyası, Vatandaşlık Bilgisi vb. 25 Puan
Genel Kültür, Millî Eğitim Bakanlığı Mevzuatı 25 Puan
Liyakati, Temsil Kabiliyeti, Tutum ve Davranışlarının Göreve Uygunluğu 25 Puan
Temsil Yeteneği Sınavına Girmeye Hak Kazanan Adayların Yapacağı İşlemler
Mesleki Yeterlilik Sınavı sonuçlarının açıklanmasından sonra Temsil Yeteneği Sınavına girmeye hak kazanan adaylar, 10-13 Mart 2020 tarihleri arasında aşağıda belirtilen belgeleri dosya içerisinde okul/ kurum müdürlüğüne teslim edecektir (Başvuru belgeleri, aşağıdaki sıraya göre her bir belge şeffaf dosyaya konulmak suretiyle plastik telli dosya içerisinde teslim edilecektir. Belgelerde zımba teli kullanılmayacaktır.).
Bakanlığa gönderilmek üzere hazırlanacak belgeler:
• 1 adet Nüfus Cüzdanı / T.C. Kimlik Kartı fotokopisi,
• 1 adet Güvenlik Soruşturması Formu (Okul / kurum müdürlüğü tarafından onaylanacak),
• 1 adet Adli Sicil ve Sabıka Kayıt Belgesi (e-Devlet’ten alınabilir),
• Ek-2 Öğretmen Bilgi Formu (Okul / kurum müdürlüğü tarafından onaylanacak),
• Hizmet Belgesi (Okul / kurum müdürlüğü tarafından onaylanacak),
• Tablo 1’in tamamı ile Tablo 5 ve Tablo 7’deki dil belgesi istenen alanlarda başvuru yapan adaylar için son 5 yıl içinde alınmış Yabancı Dil Belgesi (Okul / kurum müdürlüğü tarafından onaylanacak),
• Aile nüfus kayıt örneği (e-Devlet’ten alınabilir),
• Atamaya esas lisans diploması/mezuniyet belgesinin fotokopisi ve varsa yüksek lisans veya doktora diploması/mezuniyet belgesi (Okul / kurum müdürlüğü tarafından onaylanacak).
Ekte verilen Güvenlik Soruşturması Formunun (Ek-1) içeriği değiştirilmeyecek, kardeş sayısı için ayrılan bölümün yetersiz olması durumunda satır eklemek suretiyle ilave yapılabilecek, formun birden fazla sayfaya taşması durumunda sayfaların alt kısmı ilgili tarafından paraflanacak ve bilgilerde kısaltma yapılmayacaktır. Form bilgisayar ortamında doldurulacak, başvuru sahibi tarafından imzalanacak, son 6 ay içinde çekilmiş biyometrik fotoğraf (3,5x4,5 ebatlarında) yapıştırılacak, fotoğrafın alt köşesi kurumlarınca mühürlenip imzalanacaktır. Çeşitli sebeplerle (boşanma dışında) mahkeme kararı sonucunda “soyadı” değişen adayların ilgili karar örneği diğer evraklarla birlikte Bakanlığa gönderilecektir.
Adaylar, bilimsel çalışmalarını ve varsa yayımlanmış eserlerini Temsil Yeteneği Sınavına gelirken yanlarında getirebilir.
Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz