2020 Kasım Ek Ders Ücreti Ödemeleri

2020 Kasım Ek Ders Ücreti Ödemeleri

Mamak Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 16686037-869-E.17151655 sayılı 2020 Kasım Ek Ders Ücreti Ödemeleri konulu 24 Kasım 2020 tarihli resmi yazı yayınlandı.

Şube Müdürü Müdür a. Selçuk Aşut imzalı resmi yazıda ''KBS ek ders veri girişlerinde genel mahiyette görülen aksaklıklar üzerine, Müdürlüğümüze bağlı okul ve kurumlarda görevli yönetici ve öğretmenlerin 2020 Kasım Ayı Ek Ders Ücreti veri girişlerine yönelik aşağıdaki açıklamaların yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

1. KBS Dönem bordroları, mükerrer kayıtları ve buna bağlı oluşabilecek kamu zararını önleme adına 2020 Kasım Ayı itibariyle yönetici/öğretmen ayrımı olmaksızın hafta bütünlüğü gözetilerek açılacaktır. Bu doğrultuda 2020 Kasım Bordrosu 1-29 Kasım tarihlerini kapsayacak şekilde veri girişine açılmıştır.

2. Dönem icmalleri ile bordroları incelendiğinde yaygın hatanın yüksek lisanslı/doktoralı personelin ek ders ücreti ödemesine esas veri tipi seçimi olduğu görülmektedir. İlgili personelin fiili okuttuğu derse bağlı ek ders ücretinin ''Gündüz'' (101 Kodu), rehberlik/kulüp danışmanlığı, hazırlık planlama, koordinatörlük, alan/dal şefliği vb. ek ders ücretinin ''Ek Ders Yer, Geç, Gör'' (110 Kodu) veri tipiyle ödenmesine dikkat edilecektir. Özel eğitim alanı öğretmenlerinde ise fiili okutulan derse bağlı ek ders ücreti ''%25 Fazla Gündüz'' (103 Kodu), rehberlik/kulüp danışmanlığı, hazırlık planlama, koordinatörlük, alan/dal şefliği vb. ek ders ücreti ''Ek Ders Yer, Geç, Gör %25 Gündüz'' (112 Kodu) veri tipi seçilerek ödenecektir.

3. 16-20 Kasım arasında gerçekleştirilen mesleki çalışmalar için ödenen ek ders ücreti yüksek lisanslı/doktoralı personel için ''Ek Ders Yer, Geç, Gör'' veri tipiyle ödenecektir. (Özel eğitim öğretmenleri için ''Ek Ders Yer, Geç, Gör %25 Gündü'')

4. 16-20 Kasım mesleki çalışma döneminde rehberlik öğretmenlerine haftalık 15 saat ek ders ücreti ödenecek. Ek Ders Karar'ın 16'ncı maddesi doğrultusunda merkez ve taşra teşkilatında görevlendirilen personele haftalık 18 saat ek ders ücreti ödenmesine devam edilecektir.

5. 16-20 Kasım mesleki çalışma döneminde yöneticilere ikili eğitime bağlı 2 saatlik ilave ek ders ödenecektir.

Bununla birlikte, tüm dünya ülkelerinde olduğu gibi mevsim şartlarının da etkisiyle artan COVID-19 salgını sebebiyle 20 Kasım Cuma gününden 4 Ocak Pazartesi gününe kadar resmi ve özek örgün eğitim ile hayat boyu öğrenme kurumlarındaki tüm eğitim ve öğretim faaliyetlerine 20 Kasım 2020-4 Ocak 2021 tarihleri arasında uzaktan eğitim yoluyla devam edilmesine dair karara bağlı olarak; 20 Kasım 2020 tarihinden itibaren ek ders ücreti ödemeleri Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünün 23 Kasım 2020 tarihli ve 28892082-869-E.17110121 sayılı yazısı esas alınarak aşağıda yer alan açıklamalar doğrultusunda yapılacaktır. 

a. Öğretmenlere aylık karşılığı ders görevini tamamlamış olmak koşuluyla rutin müfredat kapsamındaki ders görevine bağlı ek ders ücreti, hazırlık ve planlama (10 a 1) ek dersi ile varsa sınıf/şube rehber öğretmenliğine bağlı 2 saatlik ek ders ücreti ödenecektir. Rutin müfredat kapsamında Cumartesi ve Pazar günleri okutulan dersler öncelikle aylık karşılığı değerlendirilecektir.

b. Yüz yüze eğitime devam eden anaokulları ile bünyesinde ana sınıfı bulunan okullarda görevli okul öncesi öğretmenleri ile bu okullarda görevli müdür yardımcılarına fiilen yerine getirilen nöbet görevi için 3 saat, ayrı gruplarla sabah ve öğleden sonra yapılan eğitimler için ilgili yöneticilere haftalık ilave 2 saat ek ders ücreti ödenmesine devam edilecektir.

c. Eğitim kurumu yöneticilerine ve rehberlik öğretmenlerine, izinli ve raporlu oldukları günler hariç olmak üzere, bu süreçte Ek Ders Kararın 10'uncu maddesinde kendileri için öngörülen yönetim görevi karşılığı ek ders ücretinden tam olarak ödenecek, bu süreçte yöneticilere tam gün tam yıl eğitim ve ikili öğretim kapsamında ilave ek ders ücreti ödenmeyecektir.

d. Mesleki Açıköğretim Lisesinin teorik derslerinin uzaktan eğitimle yapılması halinde bu derslerin hafta içi yapılanları öncelikle aylık karşılığı değerlendirilecek, aylık karşılığı ders görevinin tamamlanması halinde ek ders ücreti ödenecektir.

e. Uzaktan eğitim sürecinde, takviye kursu (DYK), sosyal kulüp danışmanlığı, alan/dal/atölye şefliği, işletmelerde meslek eğitimi (koordinatörlük) görevleri için ek ders ücreti ödenmeyecektir.'' denilmiştir.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.