2 Saatlik Kurs Bitirme Belgesi Olmayan Eğitim Çalışanları Dikkat!

2 Saatlik Kurs Bitirme Belgesi Olmayan Eğitim Çalışanları Dikkat!

Eğitim Bir-Sen İstanbul 5 Nolu Şube Esenyurt İlçe Temsilciği tarafından bir duyuru yayınlandı. EĞİTİM BİR SEN Esenyurt İlçe başkanı Tarkan Atmaca 2 saatlik kurs bitirme belgesi olmadığı için görev alamayan eğitim çalışanlarının mağduriyetini giderdiklerini açıkladı.

Eğitim Bir-Sen İlçe Temsilcisi imzalı resmi yazıda ''19 Ekim 2017 tarih ve 30215 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan Milli Eğitim Bakanlığı Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelikle yönetmeliğin 31. maddesinden sonra gelmek üzere; ''Bakanlıkça verilmiş motorlu taşıt sürücüleri kursu direksiyon eğitimi dersi sınav sorumlusu belgesine sahip olanlar Genel Müdürlükçe hazırlanan hizmet içi eğitim programına göre eğitime alınırlar. Hizmet içi eğitimini tamamlayanlar EK-3 veya EK-4'te yer alan Direksiyon Eğitimi Dersi Sınav Değerlendirme Formunda belirtilen değerlendirmelere göre sınava tabi tutulurlar. Sınavda başarılı olanlara EK-15'te yer alan Motorlu Taşıt Sürücüleri Kurs Uygulama Sınav Sorumlusu Hizmet İçi Eğitim Tamamlama Belgesi verilir. Bu belgeye sahip olmayanlar direksiyon eğitimi dersi sınavında görev alamazlar.'' hükmü eklenmiştir. Bu nedenle halen 96 ve 120 saatlik Motorlu Taşıt Sürücüleri Kurs Uygulama Sınav Sorumlusu kurslarını tamamlayarak belgesini almış olanlardan yapılan değişiklikle sınavlarda görev alamayan görevliler bulunmakta ve mağduriyet yaşanmaktadır. Söz konusu mağduriyetin giderilmesi için İlçemiz eğitim çalışanlarına yönelik Motorlu Taşıt Sürücüleri Kurs Uygulama Sınav Sorumlusu Hizmet İçi Eğitimi açılması için gereğini arz ederim.'' denilmiştir.


HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.