Ödenmeyen Hacırah Hakkının Verilmemesiyle İlgili Dava Sonuçlandı

Ödenmeyen Hacırah Hakkının Verilmemesiyle İlgili Dava Sonuçlandı

Zonguldak İdare Mahkemesi'nin 2019/835 Esas Numaralı 2020/331 Karar Numaralı karar detayları belli oldu. Buna göre Bartın’ın Ulus ilçesinde görev yapan üyemizin yolluk ücreti geri ödenecek.

Söz konusu kararda; Bartın İli, Ulus İlçesi, ... Köyü ... Camiinde sözleşmeli imam-hatip olarak görev yapmakta iken, Bartın İli, Merkez İlçesi, ... Köyü ... Camiine naklen atanması sırasında ödenmeyen sürekli görev yolluğunun ödenmesi talebi ile yapmış olduğu başvurunun reddine ilişkin 26.09.2019 tarihli Ulus Kaymakamlığı İlçe Müftülüğü işleminin; usul ve yasaya aykırı olduğu, atanmasının açıktan atama değil naklen atanma şeklinde olduğu, Harcırah Kanunu’nda kadrolu personel yanında sözleşmeli personelin de naklen tayin olması halinde yeni vazife mahalline kadar idarece yolluk ödenmesi gerektiğine işaret edildiği, sözleşmeli personele harcırah ödenmeyeceğine dair bir ibarenin bulunmadığı iddialarıyla iptali ile ödenmeyen yolluğun idareye başvuru tarihinden itibaren işleyecek yasal faizi ile birlikte ödenmesine karar verilmesi istenilmektedir.

Kararın sonuç kısmında; Bartın İli, Ulus İlçesi, ... Köyü M ... Camiinde sözleşmeli imam-hatip olarak görev yapmakta iken, Bartın İli, Merkez İlçesi, ... Köyü ... Camiine naklen atanması sırasında ödenmeyen sürekli görev yolluğunun ödenmesi talebi ile yapmış olduğu başvurunun reddine ilişkin 26.09.2019 tarihli Ulus Kaymakamlığı İlçe Müftülüğü işleminin; usul ve yasaya aykırı olduğu, atanmasının açıktan atama değil naklen atanma şeklinde olduğu, Harcırah Kanunu’nda kadrolu personel yanında sözleşmeli personelin de naklen tayin olması halinde yeni vazife mahalline kadar idarece yolluk ödenmesi gerektiğine işaret edildiği, sözleşmeli personele harcırah ödenmeyeceğine dair bir ibarenin bulunmadığı iddialarıyla iptali ile ödenmeyen yolluğun idareye başvuru tarihinden itibaren işleyecek yasal faizi ile birlikte ödenmesine karar verilmesi istenilmektedir. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.