Kur'an'a İftira Atan Bu Adam Yargılansın!

Kur'an'a İftira Atan Bu Adam Yargılansın!

Diyanet Bir-Sen Genel Başkanı Hasan Türüt, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tefsir Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Öztürk’ün Kur’an-ı Kerim hakkında sarfettiği çirkin sözlere sert tepki gösterdi.

Prof. Unvanlı bu zatı şiddetle kınadıklarını ve üniversitedeki görevinden ayrılmasının yeterli olmadığını, Müslümanların inançlarıyla ve kutsallarına uzattığı çirkin ifadeleri nedeniyle yargılanması gerektiğini belirten Diyanet Bir-Sen Genel Başkanı Hasan Türüt, “İslam dinini hafife alan, Kur’an’daki kelimeleri aşağılayan ve bazı ayetlerin Hz. Muhammed Sallallahü Aleyli ves’s Selam tarafından yazıldığını iddia eden söz de ilahiyatçının feveranları kaos ortamı oluşturmaya, toplum huzurunu bozmaya ve inanları germeye yöneliktir. Salman Rüşdi rolünü üstlenmiş olan söz de ilahiyatçının dinimizin kutsallarına saldırması da ilk değil. İslamofobik bu şahsın Kur’an-ı Kerim hakkında sarfettiği sözlerin İlahiyat Fakültelerinin kimlerin eline geçtiğini göstermesi açısından önemlidir. Bu kirli düşünceler, onun Kur’an yolundan ayrılmış itikatsız biri olduğunu gösteriyor. Din ve peygamber düşmanlığı yapan bu zatın kirli fikirleri kendisini zelil etti! Ebedi âlemde de ağır bir bedel ödeyeceğine şüphe etmiyoruz. Din düşmanlığı yapan aymazların nasıl pür-ü perişan olduklarına tarih şahittir. Bu zat ve bunun gibi düşünenlerin İlahiyat Fakültelerine sızmasının önüne geçilmeli ve derhal görevden el çektirilmelidirler. Bunların Kur’an’a ve sünnete uzanan kirli ellerinin din üzerindeki taassubuna izin verilmemelidir. Kur’an ve sünnet düşmanlarının din üzerinden ellerini çekmeleri için Diyanet İşleri Başkanlığını göreve davet ediyorum. Bilinmelidir ki akademik unvan da almış olsa bu zat gibi din düşmanlarının ne öğrencilerine, ne topluma, ne de İlahiyat camiasına yararı olmayacaktır. Kendisinin emekliliğini isteyerek üniversiteden ayrıldığını öğrendik. Bu yetmez! Bunun gibi din düşmanlarına verilecek ceza caydırıcı mahiyette olmalıdır. Yargılanması için yetkilileri göreve davet ediyorum.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.