İmamlar Meydanlara İndi!

İmamlar Meydanlara İndi!

KamuAjans.Com – Son günlerde bazı medya organları tarafından Diyanet'e yönelik sürdürülen karalama kampanyalarını protesto etmek üzere tepki gösteren imamlar, “Diyanetime Dokunma- Diyanetine Sahip Çık” eylemi gerçekleştirdiler. Meydanlara inen imamlara destek büyüktü.

İstanbul ve Fatih Din Görevlileri Dernek Başkanı Metin Kaçar protesto eyleminde yaptığı açıklama´da “Diyanete yapılan saldırılara dair saldırı dilini kullananları, iyi niyetten yoksun, ön yargılı insanlar olarak niteliyoruz ve kınıyoruz” ifadesini kullanarak saldırıları kınadı.

Başkan Kaçar “Diyanet İşleri Başkanlığı´nı itibarsızlaştırmayı bir yöntem olarak kullanmak hiçbir akıl ve vicdan tarafından kabul edilemez” Sapkın, çarpık, yorum ve değerlendirmeler, topluma Başkanlığın görüşü olarak takdim edilemez. Bazı çevrelerin konuyu defalarca Başkanlığın görüşü olarak takdim etmesi hiçbir ahlaki değerle ve duyarlılıkla ilişkilendirilemez. ”dedi

Meydanlara inen Din Görevlileri, “Evlat kokusu Cennet Kokusu”, Diyanetime dokunma”, “Sizin dininiz Size .Benim dini Bana”…. sloganıyla bir eylem gerçekleştirdi.

İstanbul ve Fatih Din Görevlileri Dernek Başkanı Metin Kaçar ve din görevlileri, Diyanet İşleri Başkanlığı'na yapılan saldırılara karşı İstanbul 'da Eminönü Meydanında eylem gerçekleştirdi. Grup adına açıklama yapan İstanbul ve Fatih Din Görevlileri Dernek Başkanı Metin Kaçar “,Geçtiğimiz günlerde bazı basın yayın organlarında yer alan, Diyanet İşleri Başkanlığının kız çocuklarının erken yaşta evlenebilecekleri yönünde açıklamada bulunduğuna dair haberler asılsız olup, kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır.

Diyanet İşleri Başkanlığı ile alakalı daha asılsız bir haber üretilemezdi.

Diyanet İşleri Başkanlığının 9 yaşındaki kız çocuklarının evlendirilebileceğine dair bir açıklaması bulunmayıp : “bu yaş, kız çocuklarının ergenliğe başladığı, ilk adım attığı yaştır. Ama bir insanın buluğa ermesi evlenebileceği anlamına gelmez. Sadece buluğa ermiş olmak bir insanın artık evlenebilme yetisini kazanması için yeterli değildir.” düşüncesinin arkasındadır.

Yapılan asılsız haberlerde Dini Kavramlar Sözlüğünün birbiri ile alakası olmayan farklı maddelerini, bir senoryo ile çarpıtılarak asılsız haber yapılmıştır. Hangi kitap olursa olsun cımbızlanarak iki farklı cümleyi bir araya getirip yeni bir kurguyla sunulmuş gerçek dışı anlamsız ifadelerle isnatta bulunanların art niyeti bir kez daha ortaya çıkmıştır. Hata metinde veya açıklama da değil kurgulayanlardadır, Din İşleri Yüksek Kurulu'nun görüşleri isnat edilen bu noktayla asla bağdaşmamaktadır.

Başkanlık , kız çocuklarının erken yaşta evlendirilemeyeceğini defalarca dile getirmiştir.

Diyanet İşleri Başkanlığının erken yaşta evliliğe karşı çıkması hakkında en güçlü delili, “Din Şuraları” ve “İl Müftüleri Seminerleri” sonuç bildirgeleridir. Bundan dolayı kız çocuklarının erken yaşta ve zorla evlendirilemeyeceği kesinlikle net bir şekilde belirtilmiştir”..

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın en önemli çalışma alanlarından birisi ailenin ve aile bireylerinin korunmasıdır.

“Kişinin kendi rızası dışında evlendirilmesi dinin onay vermediği bir durumdur.”

Bir insan kız olsun, erkek olsun evlenebilmek için mutlaka rüşt yaşına gelmelidir. Rüşt yaşına gelmiş olmak bir insanın kendi ayakları üzerinde durabilen, Allah ve toplum karşısında hayatının sorumluluğu alabilen, evliliğin anlamını sorgulayabilen olgunluğa erişmesi demektir. Bir insan kız olsun, erkek olsun mutlaka “aile kurmak ne anlama gelir”, “bir insan evlendiği zaman, anne baba olduğu zaman ne gibi sorumluluklar üstlenir” sorularının cevaplarını bilmelidir. Bunları bilmeden evlenmesi düşünülemez , biyolojik ve psikolojik olarak anne olma noktasında kendini henüz yeterli hissetmediği bir zamanda kendi rızası dışında evlendirilmesi dinin onay vermediği bir durumdur.

“Ailenin korunması dinimizin temel prensipleri içerisinde yer alır”

Başkanlıkça yapılan eğitim seminerlerinde ,bu hususta öncelikli erken yaşta evliliklerin önünün kesmek olduğu vurgulanmaktadır.

.Diyanet, çocuk yaşta evlendirmeyi özendirmekte, çocukların istismar edilmesini açıkça teşvik etmekte ve meşrulaştırmaktadır ifadelerine kesinlikle katılmıyor ve yanlış bilgilendirmekten dolayı böyle düşünenleri kınıyoruz.

Ve dini konularla ilgili hükümleri kurana ve sünnete uygun olarak söylemeye devam edeceğiz.

Başkanlığımız ve bütün din görevlileri erken yaşta evliliğin her zaman karşısında durmuş, durmaya da devam edecektir.” dedi

 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.