Huzur ve Güvenliğimiz İçin Operasyonlar Devam Etmelidir

Huzur ve Güvenliğimiz İçin Operasyonlar Devam Etmelidir

kamuajans.com - Diyanet Bir-Sen Genel Başkanı Hasan Türüt, FETÖ/PDY ve sınırlarımızın güvenliği için yapılan operasyonları desteklediklerini açıkladı.

FETÖ/PDY’nın hâlâ temizlenemediğini ve kripto FETÖ elemanlarının hem devlet içinde hem de halkın arasında gizlenmeye çalıştığına vurgu yapan Türüt, bunların temizlenmesinin ülkemizin geleceği için önemli olduğunu belirtirken, öte yandan sınırlarımızın güvenliği için dışarı da yapılan operasyonların da halkın huzuru ve güvenliği için önemli olduğunu söyledi. 

Hasan Türüt, yaptığı açıklama da, Fırat’ın doğusunda terörden arındırılmış güvenli bir bölgenin oluşturulması için başlatılan ve sınır ihlallerine izin vermemekte kararlı olan hükümeti desteklediklerini söyleyerek şu ifadelere yer verdi:

“İçeri de FETÖ/PDY örgüt elemanları pusuya yatmış bekliyor! Devletimizin varlığına karşı tehlike oluşturacak en ufak bir hareketlilikte bunlar da harekete geçecektir. Dolayısıyla bunlar ülkemizin geleceği için tehlike oluşturmaktadır. Bunlar PKK ve diğer terör örgütlerinin uzantıları kadar tehlikelidirler. Bugüne kadar FETÖ elebaşısının ülkemize teslim edilmemesi de göstermektedir ki, terör örgütlerinin arkasında emperyalist devletlerin istihbarat örgütleri var. Bunların amacı ülkemizi bölmek ve İsrail’in güvenliğini sağlayarak Ortadoğu’da güçlü bir devlet haline getirmektir.  Bu nedenle FETÖ/PDY ve diğer örgütlerin temizlenmesi önemlidir.

Türkmen kardeşlerimizin umudu Türkiye’dir. Rejim saldırılarından kaçarak Türkiye’ye sığınmak isteyen Suriyeli kardeşlerimizin umudu da Türkiye’dir. Bölgenin terörden temizlenmesi hem Müslüman etnik gruplar için hem de Türkiye’nin güvenliği açısından önemlidir, bu nedenle Türkiye’nin bölgedeki varlığı devam etmelidir. 

Sınırlarımızın daha güvenli hale gelmesi için hükümetimizin çabalarını takdir ediyoruz. Güvenli bölge konusunda Rusya ile işbirliğini destekliyoruz. Terörle mücadele de, ülkemizin huzuru ve güvenliği için FETÖ/PDY, DEAŞ, PKK, PYD-YPG, HTŞ gibi terör örgütlerine taviz verilmemesi ve bunların kökü kazılıncaya kadar mücadeleye devam edilmesi noktasındaki kararlılık devletimize olan güvenimizi artırmaktadır.

Rusya’dan S-400 alımına da değinen Türüt, Türkiye, stratejik ve coğrafi konumu itibariyle dört yanı düşmanla çevrili bir ülkedir. Bu nedenle hava sahasını güçlendirmek zorundadır. Hava sahamızı güçlendirmek için de hiçbir ülkeden izin alacak değiliz. Dolayısıyla Türkiye’nin S-400 gibi hava savunma sistemleri başta olmak üzere, hangi ülkeden olursa olsun savunmayla ilgili her kararını destekliyoruz, ifadelerini kullandı. 

Türkiye’nin sınır güvenliğini sağlamak zorunda olduğunu belirten Türüt, ister içeriden olsun, ister dışarıdan gelen bir tehdit olsun, halkımızın güvenliğini tehlikeye sokan ve huzurunu bozan her türlü terör faaliyetlerine karşıyız. Güvenlik güçlerimize yönelik saldırıları kınıyor ve lanetliyoruz. Türkiye’nin, dünya ülkeleri arasında saygın bir yere gelmesinde ve Müslümanların umudu olmasında büyük başarılar elde eden Sayın Cumhurbaşkanımızın kararlı hareket etmesini de destekliyoruz. 

Bu vesileyle bir kez daha şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyorum.” 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.