Gençliğin Ruhi ve Bedeni Sağlığı Öne Çıkarılmalıdır

Gençliğin Ruhi ve Bedeni Sağlığı Öne Çıkarılmalıdır

Diyanet Bir-Sen Genel Başkanı Hasan Türüt, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle yaptığı basın açıklamasında, şuurlu gençliğin yetişmesine önem verilmesi gerektiğini belirterek, milli bayram günü olan 19 Mayıs’ın, gençliğin milli ve manevi ruhunun öne çıkarılması açısından önemli olduğuna dikkat çekti.

Diyanet Bir-Sen Genel Başkanı Hasan Türüt, “Milli Mücadele, Anadolu halkının Devletini, bayrağını ve dinini korumak için ortaya koyduğu büyük mücadele sonucunda kazanılmıştır. Bu büyük zaferin anısına 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı milli bayram olarak kutlanmaktadır, ancak ortaya çıkan milli bayram ruhu gençliğin görselliğinin ön plana çıkarıldığı bir bayram olarak kutlanıyor ve gençliğin şuursuz, milli ve manevi değerlerinden ne kadar uzaklaşmış olduğunu gösteriyor.

Teknolojinin ilerlemesiyle akıllı telefonlara mahkûm olan gençlik, milli ve manevi değerlerinden uzaklaşıp kontrolsüz olarak yetişiyor. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimiz vatan, bayrak ve dini kavramların önemini anlamadan yetişiyor. Çanakkale’de destan yazan, Milli Mücadele de emperyalizme diz çöktüren milli ve manevi şuuru bugünkü gençliğimizde göremiyoruz. Sevgi, merhamet ve yardımlaşma duygularından yoksun olarak yetiştiklerini görmenin acısını yüreğimizde hissediyoruz. Hâlbuki Hristiyanlığın bin yıllık merkezi olan İstanbul’u imanından aldığı güçlü inançla 21 yaşında sona erdiren ve aydınlık bir çağın kapılarını açan Fatih Sultan Mehmet Han gibi bir gençliğimizin yetişmesi gerekir. Gençliğimiz Fatih’i örnek alacak olsa âlim de olur, büyük yönetici ve usta bir sporcu da olur. Gençliğimizin iyi insan olarak yetişmesini sağlamak için sosyal içerikli dini eğitimlere ağırlık verilmeli, spora ve eğitime gerekli önem verilmelidir. Şuurlu, milli ve manevi değerlerine bağlı ve saygılı gençliğin yetişmesiyle adil yöneticiler, Allah’a iyi kul olmak için çalışan ve kalbi mescide bağlı olan, sevgi, saygı, merhamet ve yardımlaşma duygularıyla donanmış gençler yetiştirilebilir. Tüm canlı varlıklara şefkat ve merhametle bakan, ahlaklı bireylerin yetişebilmesi için milli ve manevi değerlerin ön plana çıkarıldığı etkinliklere önem verilmelidir. Gençliğin her türlü kötülük ve hastalık derecesinde bağımlılıktan; esrar, eroin, sigara, tiner vb. alışkanlıklardan korunması için Gençlik ve Spor Bakanlığı sosyal içerikli çalışmalar yapmalı, Diyanet İşleri Başkanlığı, Devletin diğer kurumlarıyla ortak projeler üretmeli ve gençliğin bugün içinde bulunduğu buhrandan kurtarılması için çalışmalıdır. Nitekim Peygamber Efendimiz, “İnsanlar içinde Yüce Allah’ın en sevdiği kimse, kötülükleri terk edip, iyiliklere yönelen gençtir.” (Ebu Davut, Salât, 26) buyuruyor. Allah’ın emir ve yasakları ve Peygamber Efendimiz sallallahû aleyhi ve sellem’in izinden gidilerek gençlik kurtarılmalıdır. Peygamber Efendimiz başka bir hadisinde şöyle buyurmuştur: “Huşu duyan gençler, (namaz kılarak) rükû eden yaşlılar, emzikli bebekler ve otlayan hayvanlar olmasaydı mutlaka başınıza azap yağardı.” (Ebu Ya’la, Müsned, 11/287).

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nda görsellik değil, imanlı ve ahlaklı yetişen gençliğin hem sportif hem de ilim ve bilim alanındaki başarılarının öne çıkarılması, sağlam karakterli, dinamik, iradeli, etkili ve samimi gençlerin ortaya koyduğu fikir, düşünce ve projelerin sunulması, bu çerçevedeki programlarla kutlama yapılması gerekir. Gençliğin ruhi ve bedeni sağlığı, dini ve değerler eğitimi kapsamında ele alınarak değerlendirilmeli ve gençliğe sporu sevdirmek, sporu hayatın bir parçası haline getirerek yaşam tarzı olarak benimseyip uygulamak gerektiği konusunda çalışmalar yapılmalı ve 19 Mayıs bu çerçeve de kutlanmalıdır.” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.