Diyanet Personelinden Başdanışmana Tepki

Diyanet Personelinden Başdanışmana Tepki

Diyanet Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Sayın Hamdullah Silindir'in, din görevlileri ve dini değerler üzerinden yapılan yeni provokasyona dikkat çekerek yaptığı basın açıklaması

Sosyal paylaşım sitesi Twetter’da imamlara “köpek” diyerek hakaret eden, Müezzinleri “anırmak”  la itham ederek köpek yerine koyan, ezanı aşağılayan söz de Burhaniye Belediyesi Başdanışmanı olduğu iddia edilen Emin Baltaş’ın bu çirkin paylaşımına çok sert tepki gösteren Diyanet Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hamdullah Silindir, asıl bağnazlığın ve akıl tutulmasının bunun gibi düşünen insanlarda görüldüğünü belirterek basın açıklaması yaptı.

Sahte mi, gerçek mi olduğu belli olmayan Emin Baltaş profiliyle yapılan paylaşımın çok çirkin ve kabul edilemez olduğunu belirten Silindir, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın kuruluş amacının “İslam Dininin inançları, ibadet ve ahlak esasları ile ilgili işleri yürütmek, Din konusunda toplumu aydınlatmak ve ibadet yerlerini yönetmek”  olduğunu belirterek, teşkilatın imam ve müezzinlerini hem rencide etmek hem de en ağır şekilde aşağılamaya çalışmak için bu kadar kin duymanın ve nefret etmenin anlaşılamaz bir duygu olduğunu, İmam ve Müezzinlerin bu hakaretleri hak etmediklerini ve bu paylaşımı şiddetle kınadıklarını belirterek şunları söyledi:

“Emin Baltaş olduğu iddia edilen bir adam çıkmış İmamlara ve Müezzinlere hakaret ediyor, ezanı aşağılıyor. İmamlara ve Müezzinlere “köpek” diyor. Ezanın sesinden rahatsız olduğunu, “korkunç ve rahatsız edici bir sesle” şok olduğunu belirtiyor. Müezzini “yaratık, anım anım bağırdı, sonra da bir takım Arapça bir şeyler söyledi” şeklinde aşağılıyor.  Hatırlanacağı gibi iki hafta önce de İzmir’deki bazı camilerde merkezi ezan sistemine girilerek İtalyanlara ait özgürlük marşı çalınmış ve çok sert tepkilere neden olmuştu.  Bu olayda da provokasyon kokusunu alıyoruz! Birilerinin düğmeye bastığını ve halkı karşı karşıya getirerek kaos ve anarşi ortamı oluşturmaya çalıştığı görülüyor. Biz bu oyuna gelmeyeceğiz. Ülkemizi karıştırmak isteyenlerin ekmeğine yağ sürmeyeceğiz. Bu konuda tüm mütedeyyin vatandaşlarımızı uyararak sağduyu olmalarını, öfkeyle hareket etmemelerini, sakin ve sağlıklı düşünerek bu provokasyonu boşa çıkarmalarını özellikle istiyorum.

Diyanet Bir-Sen olarak, bu düşünce çerçevesinde halkımızın dini değerlerine ve toplumun rehberleri olan İmam Hatip ve Müezzin Kayyımlara iğrenç hakaretlerle yürütülen provokasyonun kimler tarafından yapıldığının, arkasında kimlerin olduğunun araştırılmasını, bunların bulunarak hukuk önünde cezalandırılmalarını talep ediyoruz. Cumhuriyet Savcıları başta olmak üzere İçişleri Bakanlığı’nı da bu provokasyonu ortaya çıkarmaları çağrısında bulunuyoruz. Ayrıca belirtmek isteriz ki, Hükümeti destekleyen, milli ve manevi duygulara bağlı; vatan, bayrak ve din gibi milli ve manevi değerlerimize saygılı bir sendika olarak bu provokasyonları yapanların ve arkasında kimlerin olduğunun bulunamamış olmasını da son derece düşündürücü bulmaktayız.”

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.