Diyanet Öğretmenleri Üvey Evlat Muamelesi Görmeye Devam Ediyor

Diyanet Öğretmenleri Üvey Evlat Muamelesi Görmeye Devam Ediyor

Kamuajans.com – Pandemi sürecinde verilen her türlü görevi başarıyla yerine getiren,özellikle vefa, izalosyon ekiplerinde fiilen gönüllü olarak görev yapan, yapmaya devam eden Diyanet Kuran Kursu öğreticilerine maalesef 2. Sınıf vatandaş muamelesi yapılmaya devam ediyor.

Pandemi sürecinde bütün öğretmenler (meb, Diyanet) eğitimleri uzaktan eğitim yoluyla yapıyor.Meb bütün öğretmenlerine (hatta uzaktan eğitime bir katkısı bulunmayan rehber öğretmenler de dahi olmak üzere) süreçte tüm öğretmenlere ek derslerini ödemeye devam ediyor. Öğretmenlerine haftanın beş günü uzaktan eğitim ve seminer programı planlayan Diyanette ise maalesef bu süreçte hiç ücret ödenmiyor. Meble diyanet arasındaki Diyanetin aleyhine haksız uygulama sadece bununla da sınırlı değil;

1.Kar tatili, deprem tatili, milli bayram tatili vb. kursların milli eğitim okullarıyla birlikte tatil edildiği dönemlerde, Mebdeki bir milyon öğretmene tüm ücretleri ödenmeye devam eder, Diyanette bir kuruş bile ek ücret ödenmez.

2. Kasım , Nisan, Eylül ve Haziran aylarında birer hafta seminer dönemlerinde Meb ve Diyanettetüm eğitimcilerin katılımıyla seminerler yapılır. Mebde her seminer günü için tüm öğretmenlere günde 3 saat ek ders ücreti ödenir. Diyanette bir kuruş ödenmez.

3.Mebdeki eğitimciye okuttuğu her 10 saat ders için bir saat ders dışı hazırlık ve planlama ücreti ödenir , Diyanette ödenmez. Böylece haftada 30 saat ders okutan Diyanetteki eğitimci haftada 3 saat eksik ücret alır.

4.Mebdeki her öğretmene hafatada 3 saat nöbet ekders ücreti ödenir. Haftanın 5 günü adeta nöbet görevi yapmasına rağmen Diyanetteki öğreticiye hiç nöbet ücreti ödenmez.

5. Mebdeki öğretmene öğrencilere rehberlik görevi yürütüyor diye haftada 2 saat daha ek ücret ödenir. Adeta bir psikolog gibi haftanın 7 günü 24 saati rehberlik hizmeti sunan diyanet eğitimcilerine bu ücret de uygun görülmez. Buna göre aynı işi yapmasına rağmen mebdeki öğretmenlere göre zaten 1000 lira kadar daha az maaş alan Diyanet kuran kursu öğreticileri,aynı ders saatini okutan mebdeki meslekdaşlarına göre haftada 8 saat daha az ek ders ücreti alır.Bunun da aylık karşılığı 600 lira kadardır.

1.Devletin aynı (eğitim) işini yapan iki farklı kurumu arasında bu kadar adaletsiz, farklı uygulama olabilir mi? Bunun mantıksal bir açıklaması olabilir mi?

2.En başta yetkili sendikamız Diyanetin aleyhine bu farklı uygulamaları sürekli niçin dillendirmez?

3.Yetkili sendikamız dillendirmemeye devam edecekse, Kuran kursu öğreticileri bu sendikadan niçin ayrılmazlar?

3.Diyanette Kuran öğreten öğretmen, mebde resim, şarkı-türkü öğreten öğretmenden daha mı değersiz bir iş yapıyor?

4. Fakülte mezunu, hatta Yüksek lisans ve Doktorasını tamamlamış, pedagojik formasyon sahibi Kuran Kursu öğreticilerine niçin hala “Öğretmen” ünvanı verilmez.

Kuran Kursu Öğreticileri

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.