Diyanet İntibak Bülteni

Diyanet İntibak Bülteni
Diyanet İşleri Başkanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü Kadro Terfi ve Tahsis Daire Başkanlığı Terfi, İntibak ve Hizmet Birleştirme İşlemlerine İlişkin Bülten yayınlandı.

TERFİ, İNTİBAK VE HİZMET BİRLEŞTİRME İŞLEMLERİNE İLİŞKİN BÜLTEN

<br />

Terfi ve İntibakla ilgili bazı terimlerin/ kavramların tanımı:

<br />

Terfi: Bir memurun bulunduğu derece ve kademeden daha üst bir derece ve kademeye yükseltilmesi veya ilgilinin, bulunduğu unvandan hiyerarşi olarak daha üst bir unvanlı kadroya atanmasıdır.

<br />

Terfi etmek: Memurun bulunduğu kadrodan daha üst dereceli veya hiyerarşi olarak daha üst bir kadroya yükselmesidir.

<br />

Terfi tarihi: Memurun kademe ilerlemesine müstahak olduğu tarihtir.

<br />

İntibak: Memurun öğrenim durumu, hizmet yılları ve geçmişteki hizmetleri esas alınarak, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu çerçevesinde ilerleyebileceği derece ve kademesinin tespit edilip, tespit edilen bu derece ve kademeye müktesebinin getirilmesidir.

<br />

Derece: Bir memurun öğrenim durumu, hizmet yılları esas alınarak 657 sayılı Kanun çerçevesinde bulunan müktesebidir.

<br />

Derece ilerlemesi: Bir Memurun bulunduğu kadroda 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu çerçevesinde öğrenim durumu, hizmet yılları ve kazanılmış hak aylığında değerlendirilen hizmetleri esas alınarak üst derecelere ilerlemesidir.

<br />

Kademe: Derece içinde, görevin önemi veya sorumluluğu artmadan memurun aylığındaki ilerlemedir.

<br />

Kademe ilerlemesi: Memurun kademe ilerlemesi yapabilmesi için bulunduğu kademe de en az bir yıl çalışmış olması ve bulunduğu derecede ilerleyebileceği bir kademenin bulunması şartı aranır.

<br />

Kazanılmış hak aylığı derece ve kademesi: Devlet memurunun 657 sayılı Devlet Memurları Kanununda yer alan memuriyete giriş derece ve kademesine, yine bu Kanunda yer alan ilavelerin yapılması suretiyle bulunacak derece ve kademesidir.

<br />

Başka bir ifadeyle Devlet memurluğu statüsünde geçen veya geçmiş sayılan hizmetlerin her yılına bir kademe ve her üç yılına bir derece hesabıyla bulunacak derece ve kademesidir.

<br />

İşgal edilen kadro/kadro derecesi: Kişinin atandığı (bulunduğu) kadronun unvan derecesidir.

<br />

Ödemeye esas derece ve kademesi: Memurun aldığı maaşa esas olan derece ve kademesidir.

<br />

Emekli derece ve kademesi: Sigortalı ve Bağ-Kur’lu olarak geçen hizmetlerin Emekli Sandığı hizmetleri ile birleştirilmesi sonucu bulunan müktesebi olup, emekli keseneğine esas derece ve kademesidir.

<br />

Emsal kişi: Görevde iken üst öğrenimi bitiren memurun emsali, aynı üst öğrenimi tahsile ara vermeden başlayan ve normal süresi içinde bitirdikten sonra memuriyete giren kişidir.

<br />

<a href="http://kamuajans.net/images/dosyalarim/diyanet_intibak_bulteni.pdf"><strong>BÜLTEN</strong></a> 

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz