Diyanet İntibak Bülteni
TERFİ, İNTİBAK VE HİZMET BİRLEŞTİRME İŞLEMLERİNE İLİŞKİN BÜLTEN
<br />
Terfi ve İntibakla ilgili bazı terimlerin/ kavramların tanımı:
<br />
Terfi: Bir memurun bulunduğu derece ve kademeden daha üst bir derece ve kademeye yükseltilmesi veya ilgilinin, bulunduğu unvandan hiyerarşi olarak daha üst bir unvanlı kadroya atanmasıdır.
<br />
Terfi etmek: Memurun bulunduğu kadrodan daha üst dereceli veya hiyerarşi olarak daha üst bir kadroya yükselmesidir.
<br />
Terfi tarihi: Memurun kademe ilerlemesine müstahak olduğu tarihtir.
<br />
İntibak: Memurun öğrenim durumu, hizmet yılları ve geçmişteki hizmetleri esas alınarak, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu çerçevesinde ilerleyebileceği derece ve kademesinin tespit edilip, tespit edilen bu derece ve kademeye müktesebinin getirilmesidir.
<br />
Derece: Bir memurun öğrenim durumu, hizmet yılları esas alınarak 657 sayılı Kanun çerçevesinde bulunan müktesebidir.
<br />
Derece ilerlemesi: Bir Memurun bulunduğu kadroda 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu çerçevesinde öğrenim durumu, hizmet yılları ve kazanılmış hak aylığında değerlendirilen hizmetleri esas alınarak üst derecelere ilerlemesidir.
<br />
Kademe: Derece içinde, görevin önemi veya sorumluluğu artmadan memurun aylığındaki ilerlemedir.
<br />
Kademe ilerlemesi: Memurun kademe ilerlemesi yapabilmesi için bulunduğu kademe de en az bir yıl çalışmış olması ve bulunduğu derecede ilerleyebileceği bir kademenin bulunması şartı aranır.
<br />
Kazanılmış hak aylığı derece ve kademesi: Devlet memurunun 657 sayılı Devlet Memurları Kanununda yer alan memuriyete giriş derece ve kademesine, yine bu Kanunda yer alan ilavelerin yapılması suretiyle bulunacak derece ve kademesidir.
<br />
Başka bir ifadeyle Devlet memurluğu statüsünde geçen veya geçmiş sayılan hizmetlerin her yılına bir kademe ve her üç yılına bir derece hesabıyla bulunacak derece ve kademesidir.
<br />
İşgal edilen kadro/kadro derecesi: Kişinin atandığı (bulunduğu) kadronun unvan derecesidir.
<br />
Ödemeye esas derece ve kademesi: Memurun aldığı maaşa esas olan derece ve kademesidir.
<br />
Emekli derece ve kademesi: Sigortalı ve Bağ-Kur’lu olarak geçen hizmetlerin Emekli Sandığı hizmetleri ile birleştirilmesi sonucu bulunan müktesebi olup, emekli keseneğine esas derece ve kademesidir.
<br />
Emsal kişi: Görevde iken üst öğrenimi bitiren memurun emsali, aynı üst öğrenimi tahsile ara vermeden başlayan ve normal süresi içinde bitirdikten sonra memuriyete giren kişidir.
<br />
<a href="http://kamuajans.net/images/dosyalarim/diyanet_intibak_bulteni.pdf"><strong>BÜLTEN</strong></a>
Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz