DİB Ali Erbaş'tan Camilerin İbadete Açılmasına İlişkin Açıklamalar

DİB Ali Erbaş'tan Camilerin İbadete Açılmasına İlişkin Açıklamalar

Diyanet TV'de yayımlanan "Kadir Gecesi Özel" programında konuşan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Koronavirüs nedeniyle bir süredir cemaate kapalı olan camilerin ibadete açılacak olmasına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Kovid-19 tedbirleri kapsamında cemaatle namaza ara verilen camilerde 29 Mayıs Cuma günü yeniden cemaatle namaza başlanacağını hatırlattı.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "29 Mayıs'tan itibaren cuma namazlarımızla birlikte tedbirlerimizi alarak başlayacağız. Bununla ilgili geniş katılımlı bir toplantı yaptık. İçişleri Bakan Yardımcımız, Sağlık Bakan Yardımcımız da katıldılar. Perşembe günü yine bir toplantı yapacağız. Tedbirlerimizi alıp ondan sonra inşallah hasret, özlem bitecek. Vatandaşlarımızın biraz daha sabırlı olmasını bekliyoruz. Görüyorum, gerçekten cami ve cemaat için sabırsızlanmak güzel bir şey. Bu sevindiriyor ama yaşadığımız salgın da bizim çok tedbirli olmamızı gerektiriyor. Ben buradan devletimizin başta Sağlık Bakanlığımız olmak üzere bütün çalışanlarına bu süreçteki gayretlerinden dolayı teşekkürlerimi arz ediyorum. Gece, gündüz demediler. Ülkemiz, bu salgınla mücadele noktasında dünyaya örnek oldu." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.