Camiler İmanın Sembolü İnancın Kadim Yapılarıdır

Camiler İmanın Sembolü İnancın Kadim Yapılarıdır

Memur-Sen İzmir İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Ali Kaya, İzmir’in çeşitli bölgelerindeki bazı camilerin hoparlörlerinden kimliği belirsiz kişilerce ‘Çav Bella’ marşı çalınması üzerine, “Minareler bu toprakların bize ait oluşunun hem sembolü hem de tapusudur.

Ezan sesinden rahatsızlık duyan güruha milletimiz gerekli tepkiyi verecektir. Hukuk bu konuya asla sessiz kalmamalı. İmanın sembolü, inancın kadim yapıları ve ülkemizi ayakta tutan dinamiklere karşı yapılan bu saldırıyı kınıyoruz” açıklamalarında bulundu.

Başkan Kaya, mesajında şunları kaydetti:

İlimizin bazı bölgelerinde, kimliği belirsiz kişilerce cami merkezi sisteminin frekansına siber saldırı gerçekleştirilmiştir. Ülkemizin Koronavirüs mücadelesine kilitlendiği, vefa sosyal destek grupları gibi gönüllülük hareketleriyle destansı bir mücadelenin verildiği şu günlerde, inançlarımızla sorunlu olan şer odaklarının niyetlerini çok iyi anlıyoruz. Kardeşliğimize kastetmeye çalışanlar, ezanlarımızdan rahatsızlık duymaktalar. Ülkemizi her fırsatta akamete uğratmaya çalışanlar, toplumun birlik direnci ile karşılaşmış, varlığımızın asıl sebebi olan imanın birlikteliği karşısında tahammülsüz davranmışlardır.

‘Bir araya getiren, toplayan’ manasına gelen camilerimize yapılan bu saldırı kodlarımızla oynamaya çalışan densizlerin kurduğu basit bir tuzaktır. Camiler sadece ibadet edilen kutsal mekânlar değil, zengin-fakir, yaşlı-genç, siyah-beyaz, köylü-şehirli ayrımı yapmadan hoşgörü anlayışımızı güçlendirdiğimiz, kimsesiz-yoksul, yetim ve daha birçoklarına yardım etme duygularımızı pekiştirdiğimiz mabetler, toplumun birlik ve beraberliğinin birer simgeleridirler. Toplumsal eğitim olarak görev yapan camilerimizde insanlara her türlü kötülüklerden uzak durmanın yanında, iyilik ve güzellikler, insan sevgisi, vatan, bayrak, ana-baba sevgisi gibi değerler aktarılır. Dini ve milli kültürümüzün yanı sıra birçok fonksiyonun da yerine getirildiği camilerimiz imanımızın sembolü, inancımızın da kadim yapılarıdır. Bunların ışığında yapılan bu saldırı, beyni oksitlenmiş olanların Çav Bella saçmalığına sığınacak ve sevinecek kadar çaresiz olduklarını da göstermiştir. Duanın insanımızı motive ettiği bu günlerde, minarelerimizden yükselen sesler provokatörleri çıldırtmış, tahammülsüzlükleri çirkin eylemlere dönüşmüştür.

Memur-Sen İzmir, yani İzmir’in en büyük memur sendikası olarak, toplumu ayrıştırmak yerine birleştirmenin, dışlamak yerine kucaklamanın gayretini veriyoruz. Verdiğimiz mücadelenin doğruluğundan şaşmayarak birliğimiz ile dirliğimize tuzak kuranların ve ülkemizi ayakta tutan dinamiklere yapılan saldırıların karşısında olduğumuzu vurguluyor, bu çirkin saldırıyı kınıyoruz. Hukuk bu konuya asla sessiz kalmamalıdır. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.