4-6 Yaş Grubu Kur’an Kursları Açıklaması

4-6 Yaş Grubu Kur’an Kursları Açıklaması

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, CNN Türk’te Gazeteci Deniz Bayramoğlu’nun konuğu oldu. Mekke’den yayınlanan programda Bayramoğlu’nun sorularını yanıtlayan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Diyanet’in yürüttüğü hac organizasyonu, din eğitimi ve gençliğe yönelik çalışmalar gibi birçok konu hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye’ye bu yıl 80 bin kişilik bir kontenjan tanındığını hatırlatan Başkan Erbaş, bu sayının arttırılması için görüşmelerin yapıldığını ifade ederek, “Avrupa’daki hacılarımıza 10 bin kadar kontenjan istedik. Ancak Suudi Arabistan Hükümetinin aldığı bir kararla Avrupa’da şirketlere kontenjan veriyor, bir şirkete de en fazla 500 kontenjan veriyor. Biz o kısa zamanda hemen üç şirket kurduk ve 1500 kadar kontenjan alabildik. Önümüzdeki yıl için bu şirketlerin sayısını artıracağız, 10 şirket kurarsak 5 bin, 20 şirket eğer kurabilirsek 10 bin kadar kontenjan almış olacağız, bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor, en azından bu müjdeyi vermiş olayım” dedi.


Hac organizasyonu ilk olarak eğitim programları ile başlıyor

Hac organizasyonunda Diyanet İşleri Başkanlığının 40 yıllık bir tecrübesi olduğuna dikkat çeken Başkan Erbaş, “Biz her hac döneminden sonra bir değerlendirme toplantısı yaparız, o yıl hacda görevli olan bütün arkadaşlarımızı, ekip başkanları, irşat heyetinde bulunanlar, bütün onlarla bir toplantı yaparız. O toplantıda meselelerimizi masaya yatırırız, orada eksiklerimiz nedir, bunları tespit ederiz ve bir sonraki yılda o eksiklerimizi telafi ederiz. Bu şekilde her yıl yapmış olduğumuz değerlendirme toplantıları nitelikli bir hac geçirmemize yansıyor.” dedi.

Başkan Erbaş, hac mevsiminden aylar önce eğitim programlarının başladığına işaret ederek, “Önce görevlilerimizi eğitime alıyoruz. Nereden baksanız toplam 4 bin 500 kadar görevliyle bu hac organizasyonunu gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.


“Milletimize hizmet etmeyi ibadet olarak telakki ediyoruz”

Başkan Erbaş, sağlık hizmetleri kapsamında Mekke ve Medine’de hastanelerinin olduğuna işaret ederek, “Bizim yine irşatla ilgili hacılarımız için irşat programlarımız oluyor. Haccı anlamak, Arafat’ı anlamak, Müzdelifeyi anlamak, şeytan taşlamayı niçin yapıyoruz, tavafın anlamı nedir, Safa ve Merve arasındaki say’ı niçin yapıyoruz; bütün bunlarla ilgili bilgilendirme ve bilinçlendirme toplantıları yapıyor arkadaşlarımız. Dolayısıyla çok kapsamlı, bütün boyutlarıyla en ufak bir noktayı arkada bırakmayacak şekilde organizasyonumuzu gerçekleştirmeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Millete hizmet etmeyi bir ibadet olarak telakki ettiklerini dile getiren Başkan Erbaş,  “Bu aşk olmasa, bu heyecan olmasa bu başarıya ulaşamayız. Başlangıçtan itibaren milletimize hizmet etmenin bir nafile ibadet olduğu anlayışı içerisinde hareket eden kardeşlerimiz, ekipte görev yapan bütün arkadaşlarımızla birlikte başarılı bir organizasyon gerçekleştirdiğimizi düşünüyorum” ifadelerini kullandı.


Hac organizasyonu memnuniyet anketiyle değerlendiriliyor

Başkan Erbaş, her hac döneminden sonra yürütülen hizmetleri değerlendirmek için anket yaptıklarına işaret ederek,” Bu anketleri ediyoruz, değerlendiriyoruz ve bir sonraki yıl o eksiklerimizi, zayıf noktalarımızı güçlü nokta haline getirmeye çalışıyoruz”  şeklinde konuştu.

Hac ve umre hizmetlerinin ücretlendirilmesinde Dolar kullanmadıklarını vurgulayan Başkan Erbaş, “Milli birlik ve beraberliğe gerçekten ihtiyaç var. Eskiden savaş cephelerde oluyordu, şimdi farklı alanlarda oluyor; ekonomik alanda oluyor, para üzerinden oluyor, çeşitli örgütler üzerinden oluyor. Örgüt kurduruyorlar, ikisi de Müslüman, biri farklı ideolojide, öbürü farklı ideolojide, birbirleriyle çarpıştırıyorlar, buna biz vekalet savaşı diyoruz” dedi.


145 ülkede vekaletle kurban kesim programı

Türkiye Diyanet Vakfı olarak bu yıl 145 ülkede vekaletle kurban kesim programı düzenlediklerini belirten Başkan Erbaş, “Hedefimiz, inşallah 270 bin hisseyi geçmek, şu ana kadar 200 bine yaklaştık çok şükür. Bu ne demektir? Yani veren el olmak demektir. Biliyorsunuz Peygamber Efendimiz buyuruyor ki; veren el, alan elden üstündür. Biz millet olarak hep veren el olmuşuz tarih boyunca, vakıflar bunun için kurulmuş, vakıf medeniyetiyiz biz. Biz Ramazan’da 84 ülkede iftar sofraları kurduk. Suriye sınırında Türkiye Diyanet Vakfı’nın kurmuş olduğu fırında günde 100 bin ekmek ürettik ve Afrin bölgesindeki insanlara Ramazan sofraları kurduk. Günde 15 bin sofra sadece Afrin bölgesinde kurduk. Bizim bu şekilde mazlumların yanında yer alışımız zalimlerin planlarını bozuyor. Zalimlerin planları bozulunca da işte birtakım saldırılarda bulunuyorlar. Allah’ın dışında kimsenin önünde eğilmezsek ve haklılığımızı ilelebet savunursak, inşallah bu saldırılar gelip geçicidir.” dedi.


“Uluslararası Peygamberimiz ve Gençlik Sempozyumu”

Başkan Erbaş, Diyanet’in gençliğe yönelik özel çalışmalar yürüttüğüne dikkat çekerek, “Her ilde gençlik evleri açabilmek için, Kredi Yurtlar Kurumunda hizmet etmek için manevi rehberlik kadroları ihdas ettik. Kredi Yurtlar Kurulu, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile yapmış olduğumuz protokoller çerçevesinde öğrenci yurtlarında hocalarımızı görevlendiriyoruz. Kur’an kursu öğreticilerimizi manevi rehber olarak görevlendiriyoruz. Yine Camiler Haftası münasebetiyle cami-gençlik buluşmaları gerçekleştiriyoruz. Bu yıl Mevlidi Nebi Haftasının temasını “Peygamberimiz ve Gençlik” olarak belirledik. Allah izin verirse 19 Kasım’da Mevlidi Nebi Haftamız başlıyor, 23, 24, 25 Kasım’da Uluslararası Peygamberimiz ve Gençlik Sempozyumu düzenlemeye karar verdik, çalışmalara başladık, şu anda bildirileri topluyoruz. İnşallah yurt dışından 10’un üzerinde bildiri sunacak akademisyen, ilim adamı bekliyoruz.” dedi.


4-6 yaş grubu Kur’an kursları

Çocuklarla ilgili de çok büyük projelerinin olduğunun altını çizen Başkan Erbaş, “Bir tanesinden bahsedeyim; 4-6 yaş grubu Kur’an kursları açtık biz 5 sene önce. 3 bin öğrenciyle başladık, şu an 150 bin öğrenciye yaklaştık. Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile yapmış olduğumuz 296 kredilik bir programımız var. Bu programa devam eden ve oradan sertifika alan kimisi ilahiyat fakültesi mezunu, kimisi ön lisans ilahiyat mezunu öğreticilerimiz-öğretmenlerimiz ancak o çocukların dersine girebiliyorlar” ifadelerini kullandı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.