2020 Pandemi Sürecinde Umre Organizasyonunda Alınan Tedbirler

2020 Pandemi Sürecinde Umre Organizasyonunda Alınan Tedbirler

2020 Pandemi Sürecinde Umre Organizasyonunda Alınan Tedbirler Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yayınlandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın görevi İslam Dininin inançları, ibadet ve ahlak esasları ile ilgili işleri yürütmek, toplumu din konusunda aydınlatmak ve ibadet yerlerini yönetmektir. 

<br />

Başkanlığın yürüttüğü din hizmetlerinden biri olan umre ibadeti ülkemizde teveccüh gören ibadetlerin başında gelmektedir. Hac ve Umre organizasyonlarında yarım asırlık deneyime sahip olan Başkanlık, umre ibadetini yapmak üzere Suudi Arabistan'a giden vatandaşlarımızla ilgili tüm tedbirleri almakta ve büyük bir titizlikle uygulamaktadır.<br />

<br />

Umre organizasyonları, Bakanlıklararası Hac ve Umre Kurulunun 11 Temmuz 2019 tarihinde almış olduğu karar çerçevesinde Diyanet İşleri Başkanlığı ve TÜRSAB'a bağlı acenteler vasıtasıyla 15 Eylül 2019 itibarıyla başlamıştır.

<br />

Yeni Koronavirüs (COVID19) salgını ilk olarak Çin'in Wuhan bölgesindei 2019 yılı Aralık ayının sonlarında ortaya çıkmış ve bütün dünyayı etkisi altına almıştır.

<br />

Mart 2020 tarihine kadar ülkemizde bu salgın sebebiyle hiçbir seyahat kısıtlaması yapılmamıştır. İç ve dış turizm, ekonomi ve günlük yaşam bazı tedbirlerle devam etmiştir. Şubat ayında ülkemizde özellikle İran üzerinden ilk dalga virüs tehdidi gelmeye başlayınca daha sıkı tedbirler alınmaya başlanmıştır.

<br />

İl ve ilçe müftülüklerinde umrecilere yönelik yapılan seminerlerde Yeni Koronavirüs konusuna dikkat çekilmesi ile ilgili olarak 5 Şubat 2020 tarihinde yazı gönderilmiş, Mekke/Medine'de yapılan seminer ve irşat faaliyetlerinde de aynı konunun anlatılması için Din Hizmetleri Ateşeliğine ve organizasyon yöneticilerine talimatlar verilmiştir.

<br />

<a href="https://hacumre.diyanet.gov.tr/Documents/pandemideumretedbir.pdf" ><strong>REHBER</strong></a>

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.