Mayıs Mülakatına 10 Bin Ek Atama Bekleniyor

Mayıs Mülakatına 10 Bin Ek Atama Bekleniyor

KamuAjans.Com-2016 ekim ayında Öğretmenlik atamasında uygulanan Mülakat sistemi onbinlerce Öğretmen adayının Mağdur olmasına neden oldu. Sistemin ilk defa uygulanmış olması ve komisyonların objektif değerlendirme yapmaması KPSS puanı düşük olan adayın puanlarının çok fazla yükseltmesi ve KPSS puanı yüksek olan adayın puanlarının düşünülmesini mağduriyetlerin ortaya çıkmasına neden oldu.

Kimi adaylar Mağduriyetlerin giderilmesi için yetkililere ulaşmaya çalışırken kimi KPSS puanı düşük adaylar Referans arayışına girdi. Ekim mulakatinda ortaya çıkan Mağduriyetlerden sonra sayin Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz objektif değerlendirme olması için adayların KPSS puanına +5-5 şeklinde puanlama yapılacağını ve mağduriyetlerin yaşanmaması için kamuoyuna açıklamada bulundu.

Fakat sayin İsmet Yılmaz'ın +5-5 talimatına uymayan komisyon üyeleri objektif değerlendirme yapmadığı 2017 Mayıs mülakatı sonuçları açıklanmasıyla binlerce adaya +40 kadar puanlar verildiği ortaya çıktı. Mülakat Mağduru olan adaylar Ağustos ayından sonra verilecek​ olan 10 bin ek atama sözünün 6 ay geçerli olan 2017 Mayıs mülakat puanına verilmesini ve duyuru yapılmasını istiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.