Milli Eğitim Bakanı'ndan Öğretmen Atamaları Açıklaması

Milli Eğitim Bakanı'ndan Öğretmen Atamaları Açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, öğretmen atamalarına ilişkin "20 bin öğretmenin atama branşları önümüzdeki günlerde belli olacak. Bizim bir tablomuz var tabloya bakıyoruz öğretmen açığı hangi alanda ne kadar. Bir de bütçemiz var. Bu bir hükümet meselesi, MEB karar vermiyor." dedi.

Ayşe Böhürler'in TVNET'teki Türk Kahvesi programının bu haftaki konuğu Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk oldu. Bakan Selçuk, "20 bin öğretmenin atama branşları önümüzdeki günlerde belli olacak. Bizim bir tablomuz var tabloya bakıyoruz öğretmen açığı hangi alanda ne kadar. Bir de bütçemiz var. Bu bir hükümet meselesi, MEB karar vermiyor." dedi.

Şefkatsiz öğretmen olmaz. Öğretmenlik öğretmenin kendi öğrenme sevdasıdır. Merhametsiz olmaz. 'Ben çocuğa doğrudan bir şey veriyorum öğretiyorum' diyorsan öğretmenlik bitiyor. Bu benim kişisel yolculuğumdur diyorsa o öğretmendir.

Okullar eskisi kadar güçlü konumda değil. Artık sosyal medya var aile var. Okulun hayatla bağını güçlendirmek lazım.

Öğretmen atamalarında branş ihtiyaçları öncelik olacak

20 bin öğretmenin atama branşları önümüzdeki günlerde belli olacak. Bizim bir tablomuz var tabloya bakıyoruz öğretmen açığı hangi alanda ne kadar. Bir de bütçemiz var. Bu bir hükümet meselesi, MEB karar vermiyor. Bazı branşlarda hiç ihtiyaç yok fazla var. Ama bu branşlardaki meslektaşlarımız atama istiyor. Benim devlet adına millet adına karar vermem gerekiyor. Bu kararı verirken sevdiğim branşlara göre mi karar vereyim, sosyal medyaya göre mi karar vereyim. Yoksa işin mesuliyetini koruyup mu karar vereyim. Bu bakımdan arkadaşlarımız kendilerini ifade etmek için yazıp çiziyorlar. Ama bizde kendi ihtiyaçlarımızı ülke adına göz önünde bulundurmak zorundayız.

yenişafak

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.