YAŞ Kararları Açıklandı

YAŞ Kararları Açıklandı

KamuAjans.Com-Cumhurbaşkanı,Başbakan,Savunma Bakan'ın ve Askeri Şura'nın katılımıyla gerçekleştirilen Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısı sonlandı.Toplantıda alınan kararlar Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayına sunulduktan sonra açıklandı.YAŞ'dan çıkan kararlar;

Yeni YAŞ üyeleri Başbakan, Genelkurmay Başkanı, Başbakan Yardımcıları, Adalet Bakanı, Dışişleri Bakanı, İçişleri Bakanı ve Milli Savunma Bakanı ile kuvvet komutanlarından oluştu.

kinci kez Çankaya Köşkü'nde yapılan Yaş toplantısı 1 saat 20 dakika sürdü. Toplantıda özellikle görev süresinin uzatılması uygun görülen albaylarla ilgili konular ele alındı.

ERDOĞAN ONAYLADI

YAŞ'ta alınan kararları Milli Savunma Bakanı Fikri Işık Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayına sundu. Erdoğan kararları onayladı.

BAKANLIK AÇIKLADI: 586 ALBAY EMEKLİ EDİLDİ

Açıklamayı Milli Savunma Bakanlığı yaptı. Açıklamaya göre Kara Kuvvetleri Komutanlığı’ndan 372, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’ndan 27 ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı’ndan 35 olmak üzere toplam 434 albayın hizmet süresi 30 Ağustos 2016 tarihinden geçerli olmak üzere iki yıl uzatıldı.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı’ndan 470, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’ndan 71 ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı’ndan 45 olmak üzere toplam 586 albay emekliye sevk edildi.

SUBAYLARIN HİZMET SÜRESİ 28 YILA İNDİRİLDİ

YAŞ kararlarına göre üst rütbede subay birikiminin kademeli olarak azaltılması maksadıyla 30 Ağustos 2016 tarihinden geçerli olarak subaylar için öngörülen toplam hizmet süresi 28 yıla indirildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.