Cep ve Sevklere İlişkin Duyuru

Cep ve Sevklere İlişkin Duyuru

Nisan, Mayıs, Haziran 2020 celp/sevk dönemlerinde sevke tabi yükümlülerin seçim ve sınıflandırma sonuçları 28 Mayıs 2020 tarihinde e-Devlet üzerinden duyurulacak, sınıflandırılanlar tekrar sınıflandırılmayacak. Yedek subay/astsubay adayları ile erbaş/erlerin (bedelli dahil) sevk tarihleri belli oldu.

Haziran 2020 celp ve sevk döneminde silahaltına alınacak yedek subay/astsubay aday adayları ve erbaş/erler ile bedelli askerlik hizmetine tabi yükümlülere ait duyuru yayımlanmıştır.

Erbaş/Er 1. Grup sevk tarihi 5 Haziran 2020, sevk belgesinin alınabileceği tarih 1-5 Haziran 2020 olarak belirlendi.

Bedelli Er (Haziran Grubu) sevk tarihi 20 Haziran 2020, sevk belgesinin alınabileceği tarih 16-20 Haziran 2020 olarak belirlendi.

Yedek Subay/Astsubay Adayları, Erbaş/Er (2. Grup), Bedelli Er (Ertelenen Nisan Grubu) sevk tarihi 29 Haziran 2020, sevk belgesinin alınabileceği tarih 25-29 Haziran 2020 olarak belirlendi.

Yükümlüler; sevk tarihlerinin dört gün öncesinden itibaren e-Devlet'ten ''Kovid-19'' anketini dolduracaklar.

Anket sonrasında yönlendirildikleri sağlık kuruluşlarında ''Kovid-19'' testlerini yaptıracaklar. Test sonucu pozitif çıkanların veya temaslı listesinde yer alanların askere sevkleri tedavileri süresince ertelenecek. Test sonucu Kovid-19 tanısı ve şüphesi bulunmayanlar sevk belgelerini e-Devlet'ten alabilecek.

Sevk belgesini alanlar birliğine katılıncaya kadar Kovid-19 kapsamında Devlet kurumları tarafından duyurulan tüm tedbirlere uyacaklar, asker eğlencesi, uğurlaması gibi faaliyetleri icra etmeyecekler.

Sağlık kuruluşlarında gerekli testleri yaptırmayanlar askere sevk edilmeyecek ve haklarında bakaya işlemi yapılacaktır.


 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.