Doçentlik Başvurusu Yapacak Adayların Öğrenim Bilgilerine İlişkin Duyuru

Doçentlik Başvurusu Yapacak Adayların Öğrenim Bilgilerine İlişkin Duyuru

Doçentlik başvuruları e-devlet üzerinden TC Kimlik Numarası ve e-devlet şifresi ile kimlik doğrulaması yapılarak gerçekleştirilmekte, doçentlik başvurusu yapacak adayların Öğrenim Bilgileri de e-devlet üzerinden doğrulama yapılarak Doçentlik Bilgi Sistemine aktarılmaktadır.

Bu nedenle başvuru yapacak doçent adaylarının, başvuru tarihinden önce, lisans ve lisansüstü öğrenim bilgileri ile lisansüstü tez bilgilerini e-devlet üzerinden sorgulama yaparak kontrol etmeleri, e-devlet üzerinden sorgulama ile erişilemeyen bilgileri varsa ilgili kurumlar ile irtibata geçmeleri gerekmektedir.

e-devlet kapısı üzerinden öğrenim bilgilerinin kontrol edilebileceği sorgulama hizmetlerinin belirtildiği yardım kılavuzu ekte verilmiştir.

Doçent adaylarına duyurulur.

 ÜNİVERSİTELERARASI KURUL BAŞKANLIĞI 

Öğrenim Bilgilerinin Kontrol Edilebileceği e-Devlet Kapısı Hizmetleri Yardım Kılavuzu

Yurtiçi Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora/Sanatta Yeterlik Mezun Bilgileri

1. https://www.turkiye.gov.tr/ adresine TC Kimlik No ve e-Devlet Şifrenizle giriş yapınız, Arama alanına “Mezun” yazınız, Arama sonucunda çıkan “Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı/Yükseköğretim Mezun Belgesi Sorgulama” bilgisine tıklayınız.

2. Sayfaya ulaştığınızda Yükseköğretim Mezun Veritabanına kayıtlı Mezun Bilgileriniz listelenecektir.

3. Bu listede bulunmayan Mezun Bilgileriniz varsa, mezun olduğunuz Üniversitenin Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı ile iletişime geçerek, bilgilerinizin Yükseköğretim Mezun Veritabanına işlenmesini sağlamalısınız. 

Yurtdışı Lisans, Yüksek Lisans Denklik 

1. https://www.turkiye.gov.tr/ adresine TC Kimlik No ve e-Devlet Şifrenizle giriş yapınız, Arama alanına “Denklik Durum” yazınız, Arama sonucunda çıkan “Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı/Denklik Durum Belgesi Sorgulama” bilgisine tıklayınız.

2. Sayfaya ulaştığınızda Yükseköğretim Denklik Veritabanına kayıtlı Denklik Bilgileriniz listelenecektir.

3. Bu listede bulunmayan Denklik Bilgileriniz varsa Yükseköğretim Kurulu Tanıma ve Denklik Hizmetleri Daire Başkanlığı ile iletişime geçerek, bilgilerinizin Yükseköğretim Denklik Veritabanına işlenmesini sağlamalısınız. 

Tıpta, Diş Hekimliğinde, Eczacılıkta ve Veteriner Hekimlikte Uzmanlık Bilgileri

1. https://www.turkiye.gov.tr/ adresine TC Kimlik No ve e-Devlet Şifrenizle giriş yapınız, Arama alanına “Doktor Bilgi” yazınız, Arama sonucunda çıkan “Sağlık Bakanlığı/Doktor Bilgi Bankası” bilgisine tıklayınız.

2. Sayfaya ulaştığınızda Sağlık Bakanlığı Bilgi Sisteminde kayıtlı olan kişisel, eğitim ve sertifika bilgileriniz görüntülenecektir.

3. Bu listede bulunmayan Bilgileriniz varsa Sağlık Bakanlığı Tescil ve Denklik Daire Başkanlığı ile iletişime geçerek, bilgilerinizin Sağlık Bakanlığı Bilgi Sistemine işlenmesini sağlamalısınız.

Yurtiçi Lisansüstü Tezler

1. https://www.turkiye.gov.tr/ adresine TC Kimlik No ve e-Devlet Şifrenizle giriş yapınız, Arama alanına “Tez Tarama” yazınız, Arama sonucunda çıkan “Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı/Tez Tarama” bilgisine tıklayınız.

2. e-devlet kapısından çıkarak https://tez.yok.gov.tr/UlusalTezMerkezi adresinden Yükseköğretim Kurulu Tez Merkezine gidiniz. “Üye Girişi” ve “e-Devlet ile Giriş” butonları ile Tez Merkezi Sistemine giriş yapınız,.

3. Açılan menüde ”Tezlerim” bölümüne gidiniz, Sayfaya ulaştığınızda Yükseköğretim Tez Merkezinde kayıtlı olan tezleriniz görüntülenecektir.

4. Eğer teziniz sistemde yok ise sistemdeki Tez Veri Giriş Formunu doldurup çıktısını alarak imzalayınız, İmzaladığınız formu tarayınız ve teziniz ile birlikte pdf formatında [email protected] adresine gönderiniz ve Yükseköğretim Tez Merkezine işlenmesini sağlayınız.

Eğer teziniz var ve Tezlerim listesinde görünmüyorsa, TC Kimlik Numaranız ile eşleşmemiş olabilir, Yükseköğretim Kurulu Yayın ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Ulusal Tez Merkezi ile iletişime geçerek, bilgilerinizin Yükseköğretim Tez Merkezinde düzeltilmesini sağlayınız.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.