Araştırma Görevlisinin Kadrosuyla İlişiğinin 'Usul ve Esasa' Dayanılarak Kesilebilme Durumu

Araştırma Görevlisinin Kadrosuyla İlişiğinin 'Usul ve Esasa' Dayanılarak Kesilebilme Durumu

Danıştay Sekizinci Daire'nin 2015/13281 Esas Numaralı, 2019/10689 Karar Numaralı kararının detayları belli oldu. Buna göre araştırma görevlisinin usul ve esasa dayalı olarak ilişiğinin kesilmesine yönelik işlem hukuka aykırı görülmedi!

Dava, ... Üniversitesi Hukuk Fakültesi, İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Anabilim Dalı'nda Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı kapsamında araştırma görevlisi olarak görev yapan davacının yabancı dik şartını gerçekleştiremediğinden bahisle görevi ile ilişiğinin kesilmesine ilişkin 10 Şubat 2015 tarihli işlemin iptali istemiyle açılmıştır.

Açıklanan nedenlerle Erzurum 2. İdare Mahkemesinin temyize konu kararının bozulmasına, dosyanın yeniden bir karar verilmek üzere anılan Mahkemeye gönderilmesine, bu kararın tebliğ tarihini izleyen 15 gün içerisinde kararın düzeltilmesi yolu açık olmak üzere 25 Kasım 2019 tarihinde oybirliği ile karar verildi. 




HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.