15 Fakülte ve Enstitü Kuruldu 16 Fakülte, Enstitü ve Yüksekokul Kapatıldı

15 Fakülte ve Enstitü Kuruldu 16 Fakülte, Enstitü ve Yüksekokul Kapatıldı

Bazı Yükseköğretim Kurumlarına Bağlı Olarak Enstitü, Fakülte ve Yüksekokul Kurulması, Kapatılması, Birleştirilmesi veya Adlarının Değiştirilmesi Hakkında Karar (Karar Sayısı: 2704) 30 Haziran 2020 Tarihli ve 31171 Sayılı Resmi Gazete'de yayınlandı.

Bazı Yükseköğretim Kurumlarına Bağlı Olarak Enstitü, Fakülte ve Yüksekokul Kurulması, Kapatılması, Birleştirilmesi veya Adlarının Değiştirilmesi Hakkındaki Kararın yürürlüğe konulmasının 2809 sayılı Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanununun ek 30'uncu maddesi gereğince karar verilmiştir.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı olan Mühendislik Fakültesi ile Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi adı altında birleştirilmiştir.

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı olan Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesinin adı Ziraat Fakültesi olarak, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı olan Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesinin adı Ziraat Fakültesi olarak ve Uşak Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı olan Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesinin adı Ziraat Fakültesi olarak değiştirilmiştir. 


HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.