Yönetici Görevlendirme Yönetmeliği Değişecek Mi?

Yönetici Görevlendirme Yönetmeliği Değişecek Mi?

Kamuajans.com – T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından, Adana Milletvekili İsmail Koncuk'un soru önergesine ilişkin açıklamada bulundu.

652 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin Ek 4'üncü maddesinin ikinci fikrasında sözleşmeli öğretmenlerin, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48'inci maddesinde öngörülen genel şartlar ile öğretmen kadrosuna atanabilmek için aranan özel şartları taşıyanlardan, Kamu Personel Seçme Sınavı puan sırasına konulmak kaydıyla alım yapılacak her bir pozisyonun üç katına kadar aday arasından Bakanlık tarafından yapılacak sözlü sınav başarı sırasına göre atanacağı belirtilmiştir. Yine Sözleşmeli Öğretmen İstihdamına İlişkin Yönetmeliğin 12'nci maddesinin birinci fıkrasında "KPSS sonucunda her alan için oluşan puan sıralamasına göre en yüksek puan alandan başlamak üzere, alanlar için belirlenen kontenjan sayısının üç katı aday sözlü sınava çağrılır." denilmekte ve dördüncü fıkrasında "Sözleşmeli öğretmenliğe atama için yapılacak sözlü sınava katılmaya hak kazanan adaylar, sözlü sınav komisyonunca yüz tam puan üzerinden değerlendirilir. Sözlü sınavda 60 ve üzerinde puan alanlar başarılı sayılır ve sözleşmeli öğretmenliğe atanmak üzere tercih yapma hakkına sahip olur." denilmektedir. Sözleşmeli öğretmen atamalarında bu hükümler doğrultusunda sözlü sınav yapılmaktadır.

Eğitim kurumu yöneticiliklerine, yürürlükteki Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Görevlendirme Yönetmeliği hükümlerine göre görevlendirme yapılmaktadır. Anılan Yönetmelikte değişiklik yapılmasına ilişkin çalışmalar sürdürülmektedir.

 18 Temmuz 2020 tarihinde, Milli Eğitim Bakanlığı Personelinin Görevde Yükselme, Unvan Değişikliği ve Yer Değiştirme Suretiyle Atanması Hakkındaki Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile yapılan değişiklikle;

- ilçe milli eğitim müdürü kadrosuna atanacaklarda; 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 68'inci maddesinin (b) bendinde öngörülen şartların yanında, yazılı veya yazılı ve sözlü sınavı kazanarak atanmış olmaları şartıyla; eğitim kurumu müdürlüğü görevinde en az dört yıl, şube müdürü kadrosunda en az iki yıl ya da bu fikrada sayılan görev ve kadrolarda toplam dört yıldan az olmamak üzere asaleten görev yapmış ve öğretmenlikte adaylığı kaldırılmış olmak,

- il milli eğitim müdür yardımcılığı kadrosuna atanacaklarda; 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 68'inci maddesinin (B) bendinde öngörülen şartların yanında, eğitim kurumu müdürlüğü görevinde en az dört yıl, şube müdürü kadrosunda en az iki yıl ya da bu fikrada sayılan görev ve kadrolarda toplam dört yıldan az olmamak üzere asaleten görev yapmış olmak, şartları aranmaktadır.

Ayrıca Aday Öğretmen Performans değerlendirmesi ile ilgili olarak, taşra teşkilatımızda uygulama alanından gelen dönüt ve öneriler, Bakanlığımız tarafından incelenmektedir. Konu ile ilgili olarak iyileştirme ve düzenleme çalışmaları devam etmekte olup çalışmalar sonuçlandıktan sonra kamuoyu ile paylaşılacaktır. Adaylık Kaldırma Sınavı ise 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu ve Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği hükümlerine göre yürütülmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.