Çağin Altuğ

Çağin Altuğ

Yeni Yılda Okullarımızı Spor Malzemesiyle Dolduralım

Yeni Yılda Okullarımızı Spor Malzemesiyle Dolduralım

Öğrencilerimizi, çocuklarımızı sevindirmek aslında bu kadar kolay. Onları sporla, spor malzemesiyle buluşturmak. Başlık sizi korkutmasın,malzemeden kasıt öyle çuvallar dolusu değil. Asgari düzeyde Eğitim-Öğretim süresi boyunca yetecek kadar.

Yakın zamanda hatırlarsınız ki Voleybol Federasyonu, Basketbol Federasyonu,MEB ve Spor Bakanlıkları arasında çeşitli protokoller imzalandı. Bu protokollerle hem bu spor branşlarını geliştirmek, yaygınlaştırmak hem de okullarımıza saha yapılması gibi projeler hedef alındı. Peki neden aynı durum okullarımıza spor malzemesi yardımı konusunda geçerli olmasın? Sonuçta bu malzemelerle çocuklarımız o spor branşını tanıyacak , sevecek ya da sporcusu olacak.Bunu gerçekleştiren okullarımıza yardımda bulunan federasyonlarımız elbette var fakat gelen taleplerin çokluğunda onlarda çaresiz kalmakta ya da bir elin parmağını geçmemektedir.

Sosyal medyanın önemli bir güç olduğu günümüzde bizlere gelen mail ve mesajların birçoğu spor malzemesi olmayışı ya da yetersiz olduğu yönünde.

Bizi ilgilendiren kısımsa tam burada başlıyor. Bizleri bu konuda arkadaşlarımızın sesi olmaya itiyor. Kimbilir belki ilerleyen günlerde okullarımıza tablet, akıllı tahta ve kitap yardımı yapıldığı gibi spor malzemesi yardımı da yapılır.

Son olarak şunu belirtmeliyim ki ;

Zorlu koşullarda salon ve spor malzemesi olmaksızın adeta şapkadan tavşan çıkaran beden eğitimi öğretmenleri, temel bir çok malzemeyle çocuklarımızın birçok spor branşını tanımasını,sevmesini ya da sporcusu olmasını sağlayacak belki de geleceğin şampiyonlarının yetişmesine vesile olacaklardır.


Beden Eğitimi ve Spor Öğremeni
Çağın ALTUĞ

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Çağin Altuğ Arşivi
SON YAZILAR