Taşeronda 696 Sayılı KHK'lı Belediye Şirket İşçileri 'Kadro' İstiyor

Taşeronda 696 Sayılı KHK'lı Belediye Şirket İşçileri 'Kadro' İstiyor

Kamuajans.com – 2 Nisan 2018 tarihinde taşeron işçilerin kadro geçişi yapıldı fakat önemli bir detay gözden kaçtı. Sayıları yaklaşık 450 bin civarında olduğu tahmin edilen belediye şirket işçileri taşeron şirketten belediye şirketine geçiş yaptı. Yani şirketleri değişti. Beldiye kadrolu işçiliği bekleyen işçiler şirket işçiliği ile bekledikleri iş güvencesi ve maaş artışına da kavuşamamış oldu.

TAŞERONDA İŞTEN ÇIKARMALAR

Belediye şirketlerine geçen işçiler her gün seslerini duyurmak için çaba gösterirken belediye şirketlerinden işten çıkarılmalar devam etti. Hak-İş Başkanı Arslan şirket işçilerinin işten çıkarılmasını Ankara'ya yürüyüş yaparak protesto ederken, DİSK, Genel-İş ve diğer sendikalar da işten çıkarmalarda ses yüksetti. Milletvekilleri Meclis kürsüsünde belediye şirket işçiliğinin kadro olmadığını kadro olsa idi keyfi işten çıkarmaların olmayacağını defalarca dile getirdiler.

İŞÇİLER KENDİLERİNİ SOSYAL MEDYADA ANLATTI

Seslerini duyurmaya çalışan işçiler ki sayıları yaklaşık 450 bin civarı sosyal medyada yoğun bir çaba içerisine girdiler.




Kaynak : SGK Rehberi 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.