Kadro Alan Taşerona DYK Veya İYP'de Ne Kadar Ödeme Yapılır?

Kadro Alan Taşerona DYK Veya İYP'de Ne Kadar Ödeme Yapılır?

Kamuajans.com – İliniz Milli Eğitim Müdürlüğünde görev yapan sürekli ve geçici işçilerin. İlkokullarda Yerleştirme Programı ile sosyal etkinlik amaçlı düzenlenen kurslarda görevlendirilip görevlendirilemeyeceği konusunda görüş soran ilgi yazınız incelenmiştir.

Işyerinizde çalışan sürekli işçilerin tabi olduğu 01/07/2018-31/12/2020 yürürlük süreli toplu iş sözleşmesinin 17. maddesinde; "İşyerinde haftalık çalışma siirest toplam 45 sadtiir Bu süre beş gün üzerinden düzenlenir. Pazar günü hafta tatilidir. Cumartesi günü işçiler dinlendirilir. Ancak, haftalık çalışma suresinin 6 işgününe bölünerek uygulandığı işyerlerinde bu uyguamaya devam edilir.

Çalışma saatlerinin başlama ve bitme zamanlan işyerinin niteliği gözönünde tutularak işveren veya vekillerince tespit olunur ve işyerinde ilan edilir Üyelere çalışma suresinin ortalama bir zamanında, bir saat ara dinlenmesi verilir. Ara dinlenmeleri çalişmâiüresinden sayılmaz.

Bakanlığa bağlı okullarda ilgili mevzuat çerçevesinde bakanlık tarafından yerine getirilmesi gereken görevlerden olan kurs, eğilim ve sınav faaliyetleri nedeniyle çalışma yapılması gereken durumlara münhasır olmak kaydıyla Cumartesi günü işçiler çalıştırılabilir. Bu şekildeki çalışma durumunda haftalık 45 saatlik çalışma suresi 6 güne bölünmek suretiyle uygulanır. İşveren yukarıdaki çalışmalara katılacak olan işçilerden her sözleşme yılının akşında yazılı muvafakat almak zorundadır. İlgili birimde çalışan işçilerin ihtiyacı karşılayacak sayıda olanların yazılı muvafakat vermemesi halinde, ihtiyaç duyulan işçi, diğer okullardan talep edilen okula, muvafakati olanlar arasından temin edilir.

Bu kapsamda çalıştırılan işçilere çalıştıkları her Cumartesi gunii için çalıştığı sureye bakılmaksızın 01.07.2018-30.06.20J9 tarihleri arasındaki dönem için 100,00 TL; 01.07.2019-31.12.2020 arasındaki dönemi çin de 110,00TL ödenir. Ayrıca, bu maddenin birinci paragrafında belirtilen haftalık çalışma süresinin gerek beş. gerekse altı güne bölünerek uygulandığı iş yerlerinden kömür kalorifer sistemi ile ısıtılan okullar ile üç öğün yemek verilen yatılı eğitim kıırumlaruıa münhasır olmak kaydıyla; bu iş yerlerinde tüm çalışma sistemlerinin uygulanmasına rağmen personel yetersizliğinden dolayı işçilerin dinlenme günlerinde kaloriferci ve aşçı olarak çalışanlardan her bir meslekten bir işçi ile sınırlı olmak kaydıyla. işveren tarafından göreve çağrılan; mesleği icra edebileceğine dair ehliyet veya belgeye sahip aşçı ve kaloriferci işçiye, fiilen kalorifer yaktıkları ve yemek pişirdikleri bu günler için de aynı ödeme yapılır.

Bu işçilere ayrıca fazla mesai ücreti tahakkuk ettirilmez. Bu ödeme sosyal yardım farkının hesabında dikkate alınmaz, "hükmüne yer verilmiştir.

Bu itibarla konu hakkında saikanda belirtilen hüküm çerçevesinde işlem tesis edilmesi gerekmektedir.

696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname kapsamında kadroya geçen işçiler hakkında ise kendi sözleşme hükümleri uygulanacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.