Taşeronda Yeni Mücadele Başlıyor

Taşeronda Yeni Mücadele Başlıyor

Kamuajans.Com – Arslan: "Kadroya geçen emekçiler için yeni bir mücadele başlatıyoruz". Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, taşeron işçiliğinden kadroya geçen kamu işçileri için mücadele başlatacaklarını söyledi.

KADROLULARLA AYNI HAKLAR İÇİN YENİ MÜCADELE

Arslan, “Taşerondan kadroya geçen emekçilerin haklarını genişletmek ve kadrolularla aynı haklara sahip olmasını sağlamak için yeni bir mücadele başlatıyoruz. Kadrolu işçilerin hangi hakları varsa, taşerondan gelen kadrolu arkadaşlarımızın da aynı haklara sahip olması için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Mahmut Arslan, 29 Mayıs 2018 tarihinde, Ankara Elmadağ Belediyesi’nde konfederasyonumuza bağlı Hizmet-İş Sendikası tarafından gerçekleştirilen Toplu Katılım ve Bilgilendirme Toplantısında konuştu.


Toplantıya Mahmut Arslan’ın yanı sıra Elmadağ Belediye Başkanı Gazi Şahin, konfederasyona bağlı Öz Güven Sen Genel Başkanı Ömer Yılmaz ile belediyede çalışan eski ve yeni kadrolu üyeler katıldı.

10 YILI AŞKIN SÜRE

Toplantıda konuşan Mahmut Arslan, “HAK-İŞ olarak 10 yılı aşkın bir süredir kararlılık ve inançla sürdürdüğümüz taşeronla mücadeleyi zaferle sonuçlandırdık” diye konuştu.

2014 yılında HAK-İŞ olarak başlatılan taşeron emekçileri örgütleme kampanyası sonrası, dönemin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile ilk defa taşeron çalışanların sendikalı olması için tarihi bir adım attıklarını anımsatan Arslan, bundan sonra taşeron emekçilerin kadrolu olmaları için çalışmalara hız verdiklerini söyledi.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı üzerine, Başbakan Binali Yıldırım, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Maliye Bakanı Naci Ağbal ve hükümetin çalışmaları sonucu 1 milyona yakın taşeron emekçisinin kamuya alındığını belirten Arslan, bu kadar özel sektör emekçisinin kamuya kadrolu olarak alınmasını dünyayı şaşırtan bir uygulama olarak değerlendirdi.

YENİ AŞAMAYA GEÇİLDİ

Arslan, “Uluslararası ekonomik organizasyonlar ve şirketlerin kamunun küçültülmesi ve özelleştirmeleri dayattığı yoğun bir dönemde taşerona kadro verilmesi, tarihi bir imzadır” dedi.

Kadro alan emekçiler için artık yeni bir aşamaya geçildiğini belirten Arslan, “Bu aşama, yeni arkadaşlarımızın kadrolu arkadaşlarımızla aynı haklara sahip olmasını sağlamıştır” dedi.

Kaynak : SGK Rehberi 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.