Taşeron İşçilerin Tamamı  Kadroya Geçecek Mi?

Taşeron İşçilerin Tamamı Kadroya Geçecek Mi?

Hükümetin seçim vaatleri arasında en önemlilerinden olan taşeron işçilerin kadroya geçmesi konusunda ilk adımlar atılmıştı.Hükümetin belirlediği harita doğrultusunda binlerce taşeron işçi kadroya geçmiş bir çoğuna umut doğmuştu.Son gelen açıklama ile taşeron işçilere kadro durumu netleşmiş oldu.

 Tahmini olarak 700 bin taşeron işçinin kadro beklediği bilinmekte hükümetin seçim zamanı taşeron işçiye kadro verileceği vaatleri sonrası her açıklama sonrası taşeron işçiler ne olacak sorusunun yanıtı aranıyor.Son günlerde hareketli günler yaşansada hükümet verdiği sözler doğrultusunda çalışmaya devam ediyor.

Taşeron işçinin kadroya alınması konusunda hükümet bazı kriterler ararken bunlardan en önemlisi emekliliği yaklaşmış taşeron işçilerin kadroya alınmaması olduğu belirtildi.Maliye bakanlığı , Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanlığı ve Devlet Personel Bakanlığının kordineli olarak yürüttüğü taşeron işçiye kadro yasası tüm sorunlardan arındırılarak uygulanmaya başlanıyor.

Yapılacak tasarından 1 kasım 2015 ten öncekilerin kadroya alınacağını 1 kasımdan sonrakilerin ise daha sonra kadroya geçirileceği belirtildi.

Taşeron işçinin yoğun olduğu bölüm olan belediyelerde nasıl bir yol izleneceği henüz netlik kazanmış değil çalışmaların devam ettiğini belirten devlet yetkilileri belediyelerde devam eden çalışmalarda netlik kazandıktan sonra taşeron işçilerin kamuda özel sözleşmeli personel olarak görev alacağı belirtildi.Ayrıca kadroya alınacak taşeron işçinin kıdem tazminatının devlet güvencesi altına alınacağınıda belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.