Taşeron İşçilere Kadro Sorunu Çözülüyor Mu ?

Taşeron İşçilere Kadro Sorunu Çözülüyor Mu ?

KamuAjans.Com-Taşeron işçilerin kadro sorunu bilmeceye dönüştü. İşçiler kadro beklerken, yenilenmeyen sözleşmeler nedeniyle işlerinden oluyorlar. CHP’li Türkmen; Hükümetin ‘720 bin taşeron işçiyi kadroya geçireceği’ yönünde verdiği sözlerin havada kaldığını belirterek, “işçiler kadro beklerken, işsizler ordusuna katıldılar” dedi.

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi CHP Adana Milletvekili Av. Elif Doğan Türkmen, Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi verdi. Hükümetin 1 Kasım 2015 seçimleri öncesinde vaatleri kapsamında yer alan ve seçim kampanyalarında sıklıkla kullandığı ‘taşeron işçilerin tamamının koşulsuz kamuda istihdam edileceği’ yönündeki sözlerini yerine getirmediğini ifade eden Türkmen” Maliye Bakanı Sayın Naci Ağbal’ın ‘sözleşmesi biten işçilerin sözleşmelerini yeniden uzatıp, tekrar işe alacağız’ şeklindeki sözünün de havada kaldığını söyledi.

2 MİLYON İNSANIN GELECEĞİ BELİRSİZLİĞE İTİLDİ

Sayıları 720 bini bulan taşeron işçilere verilen sözler tutulmadığı gibi aksine geçen süre zarfında yeni zorlama şartlarla sözleşmelerinin dahi yenilenmediğine dikkat çeken Türkmen, “aldığınız bu kararlarla; aileleri ile birlikte 2 milyona yakın insanımızın beklentilerini karşılamak bir yana geleceklerini belirsizliğe itmekte, ülkedeki işsizler ordusuna yenilerinin eklenmesine de neden olmaktasınız” dedi.

2017-2019 dönemini kapsayan yeni Orta Vadeli Programı’nın (OVP) para ve istihdam politikalarında değişikliğe gidildiğine önceki programda yer alan taşeron işçilerle ilgili maddelerin yeni programa alınmadığına vurgu yapan Türken, bu durumun, taşeron işçilerin kadro sorunun hükümetin gündeminden tamamen düştüğü algısını pekiştirdiğini kaydetti.

Başbakan Yıldırım’a “Seçim argümanı olarak kullandığınız ve sözler verdiğiniz 720 bin taşeron işçinin kadroya alınıp alınmayacağı konusunda net bir açıklama yapar mısınız? Kadro sözünüzün arkasında mısınız?” diye soran Türkmen, şu sorularına da yanıt istedi:

-kadroya almak bir yana sözleşmelerini dahi yenilemeyerek işsizler ordusu içine aldığınız taşeron işçilerin sözleşmelerinin yenilenmeme gerekçelerini açıklar mısınız?”

-Yeni Orta Vadeli Programınızda taşeron işçilerle ilgili maddelerin yer almaması bu işçilerle ilgili kadro sözlerinizin yerine getirilmeyeceği ve taşeron işçiler sorununun gündeminizden tamamen kalktığı anlamına mı gelmektedir?

 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.