YSK Rotasyon Yapacak

YSK Rotasyon Yapacak

Kamuajans.com - 18 Şubat 2018 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 7062 sayılı Kanunla yürürlüğe giren seçim müdürlerinin rotasyonuna dair esaslar belirlendi.

Görevde olan seçim müdürlerine ilişkin geçiş hükümleri

GEÇİCİ MADDE 1 - (1) Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarih itibarıyla görev yapmakta olan seçim müdürlerinin; seçim müdürü olarak görev yaptığı hizmet sürelerinin tamamı, en alt bölgeden başlamak üzere bölge hizmetlerinde geçmiş sayılır.

(2) 7062 sayılı Kanunun yürürlüğe girdiği tarihte nüfusa kayıtlı oldukları ilçelerde görev yapan seçim müdürleri ile bulundukları yerde altı yıldan fazla görev yapmış seçim müdürleri, bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren en geç bir ay içinde, bu Yönetmelikte belirtilen esaslar çerçevesinde ve bu Yönetmeliğin 25 inci maddesindeki atama dönemleri dikkate alınmaksızın bölgeler arası yer değiştirme suretiyle atamaya tabi tutulurlar.

(3) 7062 sayılı Kanunun yürürlüğe girdiği tarihte seçim müdürü kadrosunda bulunanlar, bu Yönetmeliğin 6 ncı maddesinin birinci fıkrasının (ı) bendinde belirtilen öğrenim şartı aranmaksızın görevlerine devam ederler. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.