TBMM'de Bu Hafta Görüşülecek Önemli Konular

TBMM'de Bu Hafta Görüşülecek Önemli Konular

Kamuajans.com - Yeni yasama yılına başlayan Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni (TBMM) ilk haftasında yoğun bir gündem bekliyor.

Kamuajans.com - TBMM, 26. Dönem İkinci Yasama Yılına, denetimle başlayacak. TBMM Genel Kurulu, 4 Ekim Salı günü gündemdeki sözlü soruları ele alacak.

Bu haftanın önemli gündem maddelerinden birini de Kişisel Verileri Koruma Kurulu'na üye seçimi oluşturacak.

Kişisel Verileri Koruma Kanunu ile 9 üyeden oluşacak olan Kurul'un 5 üyesi Meclis tarafından belirlenecek. 5 üyenin 3'ü AK Parti, bir üyesi CHP ve bir üyesi de HDP kontenjanından seçilecek. Partiler, kendilerine düşen kontenjanın iki katı aday gösterecek. Bu adaylar arasından Genel Kurul, 5 kişiyi Kurul üyesi olarak seçecek.

Meclis, 15 Temmuz Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sonrasında Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname'leri görüşecek. Genel Kurul'da, bu hafta Olağanüstü Hal uygulaması kapsamında alınan tedbirlere ilişkin KHK, "Temel kanun" olarak ele alınacak.

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında kurulan Meclis Araştırma Komisyonu da çalışmalarına başlayacak. Üyeleri belirlenen Komisyon, yapacağı ilk toplantıda Başkan, Başkanvekili, Sözcü ve Katip üye seçiminden sonra yol haritasını belirleyecek.

Siyasi partilerin grup toplantıları da 4 Ekim Salı günü gerçekleştirilecek.

Meclis, 15 Temmuz FETÖ darbe girişiminde hasar gören bölümlerinde süren tadilat çalışmalarına rağmen, mesai yapacak.

Melda Çetiner Karagöz 
Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.