Sandığa Geri Sayım

Sandığa Geri Sayım

Kamuajans.com – 31 Mart seçimlerine iki ay kala bütün partiler adaylarını belirledi, sahaya inmeye başladı. CHP krize dönüşen İzmir adayını açıkladı. MHP lideri de İstanbul'a ittifak çıkarması yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Antalya'dan hem Cumhur İttifakı adaylarını tanıttı hem de "Cerablus'ta Afrin'de kafalarına indik. Eğer yanlış yaparlarsa yine oradayız" diyerek sınır ötesine mesaj verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan ''Sınırlarımızın yanı başında, ülkemize saldırmak için fırsat bekleyen terör örgütleri beslenip, kışkırtılıyor. Biz de ne yaptık; kafalarına kafalarına indik. Cerablus'ta, El Bab'ta, Afrin'de indik mi? Şimdi de hazır bekliyoruz. Eğer yanlış yaparlarsa yine oradayız'' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, önce partisinin Antalya belediye başkan adaylarını tanıttı ardından Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne ait Tesis ve Hizmetlerin Toplu Açılış Töreni'nde konuştu. Gündeminde Suriye'deki gelişmeler ve terörle mücadele vardı. Suriye'de terör örgütlerinin 'Türkiye'ye saldırması için beslenip kollandığını söyleyen" Erdoğan 'Sınırlarımızın yanı başında, ülkemize saldırmak için fırsat bekleyen terör örgütleri beslenip, kışkırtılıyor. Biz de ne yaptık; kafalarına kafalarına indik. Cerablus'ta, El Bab'ta, Afrin'de indik mi Şimdi de hazır bekliyoruz. Eğer yanlış yaparlarsa yine oradayız" diyerek mesaj verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Antalya'daki ilk programında yaptığı konuşmada da CHP'ye yüklendi. Antalya'yı harabeye çeviren doğal afet için devletin harekete geçeceği yaraları saracağı müjdesini verdi. Son yaşanan portum ve sel felaketleriyle ilk belirlemelere göre yaklaşık 100 milyon liralık bir maddi zararın oluştuğunun tespit edildiğini söyleyen Erdoğan "Gereği neyse şüphesiz bizler yerine getireceğiz. Hortum gibi önüne gelen her şeyi yıkan, sert rüzgarlar, dev dalgalar gibi insan iradesini ve tedbirini aşan afetler, dünyanın her yerinde olduğu gibi ülkemizde de yaşanabiliyor. Afetlerin önüne geçmek mümkün değil belki ama zararlarını azaltmak için gereken önlemleri almak elimizdedir. Gerek bu afette ortaya çıkan zararları telafi etmek gerekse bundan sonra başımıza gelebilecek benzer hadiselerde yıkımların önüne geçmek için gereken çalışmaları yürütüyoruz."

"Biz birileri gibi yıllarca istismar siyasetiyle ayakta durmaya çalışmadık." diyen Erdoğan, AK Parti'nin göreve geldiğinde CHP Belediyesinden İstanbul'da dev ve vahşi çöplükler devraldığını anımsattı. Erdoğan "Suları akmayan bir İstanbul ve tankerler sular getiriyordu, o tankerlerle sular dağıtılıyordu. Yalova'dan tanker geliyor, Kuruçeşme'ye su getiriyordu. Bunları yaşadık. Fakat biz Istranca Dağları'nı delerek, 180 kilometreden İstanbul'a su getirdik. Şu anda İstanbul'un su sorunu yok. Böyle bir durum söz konusu değil. Bir de alternatiflerini hazırladık, boğazın altından Anadolu'dan Avrupa'ya su. Aynı şekilde alternatif Avrupa'dan Asya'ya, Anadolu'ya da yine su. Herhangi birisinde bir sıkıntı olursa bunu gidermek için bu alternatifleri yaptık. İş bilenin kılıç kuşananındır" değerlendirmesinde bulundu.

CHP'nin yıllarca Cumhuriyetin ve devletin kurucusu Gazi Mustafa Kemal'in istismarını yaptığını ve hala bunu sürdürdüğünü ifade eden Erdoğan, yıllarca laiklik adı altında ayırımcılık, çağdaşlık adı altında medeniyet ve tarih düşmanlığı peşinde koştuğunu kaydetti.

Erdoğan "Tek parti devrinden beri demokrasi ve kalkınma yolunda atılan her adıma karşı çıkan CHP, işi artık bölücülerle birlikte hareket etmeye kadar vardırdı. Şimdi bölücü terör örgütüyle kol kola yürüyor. Varsın, yürüsün ama en güzel cevabı bunlara Antalya verecek." şeklinde konuştu.

Karar 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.