O Sendika İhraç Edilen Üyelerini Ve Tüm Memurları Göreve Döndüreceğini Açıkladı

O Sendika İhraç Edilen Üyelerini Ve Tüm Memurları Göreve Döndüreceğini Açıkladı

KamuAjans.Com-KESK ; İhraç edilen 2 bin 77 üyesini ve 86 bin kamu çalışanını göreve geri döndüreceğini açıkladı . Daha öncede PKK ile ilişkisi olduğu için açığa alınan üyelerinin de geri döndüreceğini açıklayan sendika , açığa alınan üyelerini göreve döndürmeyi başarmıştı .

21 aralık tarihinde İstanbul Kadıköy’den ‘İşimi, ekmeğimi geri istiyorum’ şiarı ile başlattığımız EMEKÇİ YÜRÜYÜŞÜ 4. gününde Ankara’ya ulaştı. Bugün 12.00’da Konfederasyonumuz binası önünden ihraç edilen, açığa alınan üyelerimizle “İşimi, Ekmeğimi Geri İstiyorum”“Zafer direnen emekçilerin olacak” “Çalmadık, çırpmadık, kandırılmadık” sloganlarıyla Sakarya Meydanı’na ulaşan EMEKÇİ YÜRÜYÜŞÜ’ne demokratik kitle örgütleri ve siyasi partiler de destek verdi.

Sakarya Meydanı’nda gerçekleştirilen basın açıklamasında Eş Genel Başkanımız Lami Özgen, 4 gündür polisin her türlü baskısına, mermisine, kalkanına, copuna, gazına karşı direndiklerini, soğuk ve ayaz havaya, yağmura rağmen bütün engelleri aşarak “EMEKÇİ YÜRÜYÜŞÜ”nün ANKARA’ya ulaştığını kaydederek, örgütlü mücadelemizin engellenemeyeceğini vurguladı. Eş Genel Başkanımız, OHAL kapsamında çıkarılan KHK’ler ile onbinlerce kamu emekçisinin ihraç edildiğini ifade ederek, “İhraç edilen 86 bin kamu emekçisi içerisinde 2 bin 77 KESK üyesi de var. Biz sadece kendi üyelerimizin değil, haksız ve hukuksuz bir biçimde işine son verilen başta üyelerimiz olmak üzere tüm kamu emekçilerinin haklarının iade edilmesi için mücadele ediyoruz. Kurulduğumuz günden beri emek ve demokrasi mücadelesini bir arada yürüten 3 milyon kamu emekçisinin sesiyiz. Açığa alınan arkadaşlarımızı nasıl geri döndürdükse, ihraç edilen arkadaşlarımızı da işine geri döndüreceğiz” dedi.



OHAL’in derhal kaldırılması, KHK’lerin iptal edilmesi, ihraç edilen/açığa alınan kamu emekçilerinin göreve iadesi, soruşturmaların son bulması için başlayan EMEKÇİ YÜRÜYÜŞÜ’nün bir son değil başlangıç olduğunu ifade eden Eş Genel Başkanımız Lami Özgen, emek ve demokrasi mücadelesinde bu ülkenin muhalif bütün kesimlerine, akademisyenlerine, kadınlarına, aydınlarına, gazetecilerine, belediye başkanlarına, milletvekillerine, alevilerine, kürtlere yönelik baskı politikalarını kınayarak, geçmişten bugüne 38 yıl önce Maraş’ta yaşanan katliamı hatırlattı. Aynı zihniyetin bugün de var olduğunu, buna karşı emek ve demokrasi mücadelesinde Konfederasyonumuzun asla susmadığını, biat etmediğini, her zeminde mücadeleyi büyüttüğünü, diz çökmediğini, hak verilmez alınır ilkesinin bir kez daha Konfederasyonumuzun eylemleriyle karşılık bulduğunu dile getirdi.

Yapılan açıklamalardan sonra halaylarla EMEKÇİ YÜRÜYÜŞÜ son buldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.