Miraç Kandiliniz Kutlu Olsun.

Miraç Kandiliniz Kutlu Olsun.

Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, 13 Nisan Cuma gecesini Cumartesiye bağlayan gece kutlanacak olan Miraç Kandili için bir mesaj yayınlayarak İslâm âleminin mübarek Miraç Kandilini kutladı.

 Miracın, insanlığın yücelmesine vesile olan bir yükselişin adı olduğunu söyleyen Taşkın, yazılı kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi: ”Öncelikle Miraç Kandili’nin ülkemiz ve bütün İslam âlemine hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Bu mübarek gecenin Müslümanları yüceltmesini diliyorum. Yaşadığımız coğrafyada özellikle Müslümanların yeniden dirilişine vesile olmasını Allah’tan temenni ediyorum.  İslâm âleminin çektiği sıkıntıların ve zulümlerin son bulması için bu gecenin iyi değerlendirilmesi gerekir. Allah’a yalvaralım ki Müslümanlar aklını başlarına alsınlar. 

Miraç Kandilinin İslam âlemi için önemi büyüktür. Zira Kur’an’dan ve Hz. Peygamber’in yolundan ayrılarak birbirine düşen İslâm âleminin maneviyatının güçlenmesi ve kendilerine gelmeleri için böyle mübarek gecelerin nuruna sığınmaya ihtiyacı var. Bunun kıymetini bilmemiz gerekir. Miraç Kandilinin, gözyaşlarının son bulması için bir çare olmasını temenni ediyorum. Bu duygularla Allah’ın huzuruna varıp bol bol dua edelim. 

Bilindiği gibi Miraç kutsal bir yolculuktur. İnsanlığın, bu yolculuğun kutsiyetini ve anlamını kavrayarak yaşamaları gerekir. Miraç, Peygamberimizin şahsında insanlığın yüceldiği bir makamdır. İnsanlığın erdem yolculuğudur. Bu nedenle özellikle Müslümanların hatalarından ve günahlarından arınmanın tek yoludur. 

Kur’an’ın da buyurduğu gibi dünya fanidir, geçicidir ve yalandır. Burada geçici heves, dünyalık istek ve arzular vardır. İnsan ömrü bu isteklerin peşinde koşmakla geçer. Bu isteklerini elde edebilmek için türlü yolu dener, günaha girer. Ebedi ve gerçek olan ahret hayatını unutur. Miraç, Allah’ı hatırlayarak O’na dönüşün sağlanacağı bir gecedir. O’nun rızasına kavuşmak, hayırlı ve güzel işler peşinde koşarak gerçek hayatın nimetlerini kazanabilmek için bu gecenin manasını iyi anlamamız gerekiyor. 

Anadolu Sağlık Sen olarak, idrak edeceğimiz mübarek Miraç Kandili’nin üyelerimiz ve kıymetli aileleri başta olmak üzere, bütün İslam âlemine huzur, barış, mutluluk, bolluk ve bereket getirmesini ve hayırlara vesile olmasını Yüce Allah’tan temenni ediyorum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.