Memur-Sen Özgün ve Özgür Bir Sendikacılığın Temsilcisidir

Memur-Sen Özgün ve Özgür Bir Sendikacılığın Temsilcisidir

Denizli ve Şırnak Eğitim-Bir-Sen Şubelerinin 6.Olağan genel kurullarında konuşan Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Esen, "Çatışmacı, çözümsüzlüğe odaklı ve çözümsüzlükten beslenen sendikal anlayışa karşı çözüm odaklı, Milletin inancıyla ve dini değerlerle çatışan anlayışlara karşı inanç ve medeniyet değerlerimizle uyumlu özgün ve özgür bir sendikacılığın temsilcisidir" dedi.

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Esen, Denizli ve Şırnak'ta, Eğitim-Bir-Sen Şubelerinin 6'ncı Olağan Genel Kurulları'na katıldı. Buralarda katılımcılara hitap eden Esen, önemli mesajlar verdi.


Memur-Sen, Özgün Sendikacılığın Temsilcisidir

Memur-Sen olarak çeyrek asrı aşan tarihiyle, yeni bir anlayışın, yeni bir paradigmanın sendikal hayattaki karşılığı olduklarını kaydeden Mehmet Emin Esen, "Çatışmacı, çözümsüzlüğe odaklı ve çözümsüzlükten beslenen sendikal anlayışa karşı çözüm odaklı, Milletin inancıyla ve dini değerlerle çatışan anlayışlara karşı inanç ve medeniyet değerlerimizle uyumlu özgün ve özgür bir sendikacılığın temsilcisidir" ifadelerini kullandı.

Esen, Memur-Sen'in tarihinin, vesayetle, darbelerle, baskılarla mücadele tarihi olduğunu belirtti.

"Gerek Türkiye’de gerekse de bütün dünyada olan bitenlere gözümüzü kapatmadık, kapatmıyoruz" diyen Esen, "Suriye, Haiti, Bayırbucak, Doğu Türkistan, Filistin ve daha nicesi bizim ilgi alanımızda, destek hattımızda oldular hep. Gerek Eğitim-Bir-Sen ve gerekse de Memur-Sen olarak tecrübe ve birikimlerimizi yeni bir dünya mümkün diyerek bütün dünyayla paylaştık. 5 kıtaya gittik. Yüzlerce ülke sendikasını Türkiye’de konuk ettik. Yetiştirdiğimiz onlarca uzman sendikacı üzerinden kardeşlik ve dayanışma köprüleri kurduk. Uluslararası sempozyumlar, forumlar ve programlarla küresel çapta buluşmalar ve tecrübe paylaşımları gerçekleştirdik" diye konuştu.


Sadece Sesi değil, Sözü de Yükselten Bir Teşkilatız

Bugünlere kolay gelinmediğini belirten Esen, hem Eğitim-Bir-Sen, hem de Memur-Sen’in son birkaç yıldır gerçekleştirdiği uluslararası toplantılar, içe, işe ve dışa yönelik felsefemizin bir yansıması olduğunu kaydetti. Esen şöyle devam etti: "ILO sürecini düşün. Elli yıldan fazla bir süredir devam eden geleneği yıkarak bu yıl Memur-Sen’in ILO temsiliyetini alması basit bir olay değildir. Hamdolsun imtihanı yüzümüzün akıyla verdik. Çünkü biz sadece sesi değil sözü de yükselten bir emek hareketiyiz. Çünkü biz, birbirimizin hukukunu riayet ederek bu toprakların değerleriyle de yoğrulmuş bir sivil toplum hareketiyiz. Bakınız, gerek İLO sürecinde gerekse kendi gerçekleştirdiğimiz toplantılarda bugünkü sömürü düzenine karşı öneriler getirdik, getirmeye de devam edeceğiz. Yeter ki birlik olalım, yeter ki birbirimizin hukukunu koruyalım, yeter ki birbirimize emanet olduğumuzu unutmayalım. Başımızı hep dik ve çıtayı hep yukarıda tuttuk. Bu bizim vizyonumuzu ve misyonumuzu gösteriyor."

Önemli bir seçim sürecinden geçildiğini ifade eden Esen, bu seçimlerin kazananının daima kamu görevlileri olduğunu vurguladı. Seçimleri, Denizli'de Feyzullah Özelmiş ve ekibi, Şırnak'ta ise Abdullah Çatı ve ekibi kazandı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.