Eğitim Platformu Öğretmenler Günü'nde Harika Bir Organizasyon Gerçekleştirdi

Eğitim Platformu Öğretmenler Günü'nde Harika Bir Organizasyon Gerçekleştirdi

Türkiye genelinde rüştünü ispat etmiş, etkin ve yetkin birçok sendika, dernek ve vakıf temsilcilerinin bir araya gelerek oluşturduğu "Eğitim Platformu" öğretmenler gününde anlamlı bir organizasyona imza attı.

"Milli Irade Platformu" kurulduktan sonra toplantılarına ara veren "Eğitim Platformu" kaldığı yerden devam etmek üzere daha kararlı ve emin adımlarla yola çıktı. Eğitim Platformu 2011 yılında 40 STK'nın bir araya gelerek eğitime dair konuları değerlendirmek ,istişare etmek üzere kurulmuş; daha sonra Milli İrade Platformuna dönüşmüş bir platformdur.  Allah rızası ve maarif davamız için bir araya gelmiş STK temsilcilerinden oluşan platform, şimdi 2023 Egitim  Vizyonuna katkı sunmak amacı ile yeniden aktif görev almak için yola çıkmış görünüyor.

Eğitim Platformu Sekretarya ile idare edilmekte olup bir çok sekretarya çalışanı eğitimci vardır.Fatih KILIÇ, Eğitim Platformu Genel Sekreteri olarak vazife yapmaktadır.

Eğitim Platformunun kurucu üyeleri, yeni üyeler ve eğitim camiasının seçkin davetlileri bu anlamlı günde İstanbul'da bir araya geldi.  Birçok proje ve etkinliğin de konuşulduğu, yol haritasının başlangıcı niteliğinde olan bu toplantı Valide Sultan Gemisi ile  boğaz turu şeklinde başladı. Platform Genel Sekreteri Fatih Kılıç, birlik ve beraberliğin önemine, eğitimde liyakat ve adalet  gibi konulara değinerek kutsal mesleği icra eden öğretmenlerin gününü kutladı. Sayın Kılıç'ın program sonunda bir de mesajı oldu:

''Katılımcıların da değerlendirmelerinden anlaşılan o ki; "Eğitim Platformu" önümüzdeki süreçte 2023 vizyonu mucibince daha etkin rol almaya kararlıdır, programda emeği geçen tüm eğitim gönüllülerine teşekkür eder minnetlerimizi sunarız.''dedi.

Açılış konuşmasını yapan ve uzun süre meclis eğitim komisyonunda  görev yapan milletvekili Sayın İsmet Uçma ise öğretmenlik mesleğinin değerlerine, kutsallığına ve etkisine değindi. ''Aslında toplumu şekillendiren bu mesleğin icracıları olan öğretmenlerin sadece bir günü değil her günü takdir edilmeli. Her günü özel kabul edilirse bile yine haklarını ödeyemeyiz. Hükümet olarak öğretmenlerin maddi ve manevi rahat etmeleri için gereken çalışmaları yapıyoruz. Yapmaya da devam edeceğiz. Bu vesileyle bütün camianın öğretmenler günü kutlu olsun'' dedi.

Öğretmenler günü kutlaması, yılın eğitim gönüllüleri ve ödül töreninin icra edildiği programda Eğitim Platformu birimlerince oluşturulan kriterler esas alınarak yapılan değerlendirmeler sonucu 20 isme "Maarif Nişanı Plaketi" verildi. Maarif Nişanı Osmanlı döneminde eğitim alanındaki başarılara binaen verilen bir madalya olup plaketler bu nişan esas alınarak hazırlanmıştır.

Programa katılarak katkı sunan başta Sayın Milletvekilimiz İsmet UÇMA, IHO Koordinasyon Kurulu 1. Bölge Başkanımız Sn Mukayil Bektaş, Ak Parti Genel Merkez Sosyal Politikalar Başkan Yardımcısı Hamdullah Şevli olmak üzere bir çok eğitim gönüllüsünün söz alarak katkıda bulunduğu programda, halk müziği sanatçılarımız da güzel bir konser verdiler. Program ödül töreninin ardından sona erdi. Türkiye genelinde yapılan değerlendirmeler sonucunda yaptığı çalışmalar, etkinlikler, örnek davranışlar ve fedakarlıklar gibi kriterlere göre ödül alanların listesi şu şekildedir:

24 KASIM 2018

EĞİTİM PLATFORMU BULUŞMASI

PLAKET ÖDÜL ALAN EĞITIM GÖNÜLLÜLERİMİZ

1-YILIN ÖĞRETMENİ                                                               SELÇUK TÜTAK             

2-YILIN MEB YÖNETİCİSİ                                                       LEVENT YAZICI             

3-YILIN MAARİF MÜFETTİŞİ                                                 OSMAN BOZKAN         

4-YILIN STKYÖNETİCİSİ                                         MÜKAYİL BEKTAŞ - FATİH KILIÇ

5-YILIN YAYGIN EĞİTİM HİZMETLERİ                                 MURAT GÜNAYDIN     

6-YILIN ÇOCUK KİTAPLARI YAZARI                                     HASAN KARAHİSAR   

7-YILIN OKUL AİLE BİRLİĞİ YÖNETİCİSİ                             ABDULLAH EKİNCİ     

8-YILIN ÖZEL EĞİTİM OKULU YÖNETİCİ                             HANEFİ ATAYETER      

9-YILIN ORTAÖĞRETİM OKUL YÖNETİCİSİ                        ABDULLAH TANHAN    

10-YILIN İLKÖĞRETİM OKULU YÖNETİCİSİ                        OSMAN NAR     

11-YILIN OKUL ÖNCESİ EĞİTİM YÖNETİCİSİ                      FATMA KOÇ                

12-YILIN EĞİTİM GÖNÜLLÜSÜ BAĞIŞÇISI                           NUSRET BEY    

13-YILIN EĞİTİM GÖNÜLLÜSÜ SPOR ALANI                       AHMET ŞANLIER     

14-YILIN GENÇLİK STK YÖNETİCİSİ                                      KÜRŞAT MİCAN      

15-YILIN AİLE GÖNÜLLÜSÜ                                                     SALİHA ERDİM  

16-YILIN YEREL YÖNETİCİSİ- İHO KATKILARI                   NEVZAT ORAL                

17- YILIN İHO GÖNÜLLÜSÜ                                                      AHMET RIDVAN GEZİCİ

18- YILIN 28 ŞUBAT MAĞDURU ÖĞRETMENİ                      DENİZ KILIÇ                     

19- YILIN EĞİTİM PROJESİ                                                        MEHMET HATUNOĞLU   

20- YILIN MİLLETVEKİLİ                                                           İSMET UÇMA






HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.