Eğitim-İş Öncülüğünde STK’lardan Çamlıyayla’da Tepki Eylemi

Eğitim-İş Öncülüğünde STK’lardan Çamlıyayla’da Tepki Eylemi

Kamuajans.com – ÇAMLIYAYLA’da Nutuk’un dağıtımına izin verilmemesine tepki gösterildi. Eğitim-İş ve ADD öncülüğünde Çamlıyayla’ya giden onlarca kişi, tepki yürüyüşü ve eylemi gerçekleştirdi.

Tepki eylemine Atatürkçü Düşünce Derneği Mersin Şube Başkanı Avukat Adnan Gündoğdu, Tarsus Şube Başkanı Gökhan Arkan, Eğitim-İş Sendikası Adana 1 no.lu Şube Başkanı Seher Ergin, Eğitim-İş Sendikası Mersin Şube Başkanı Nesime Aslan, dernek ve sendika yöneticileri ile üyeleri, diğer STK temsilcileri ve onlarca vatandaş katıldı.

 

Çamlıyayla’da gerçekleşen eyleme vatandaşlarda destek verirken, Eğitim-İş Sendikası Tarsus Şube Başkanı Yunus Karamık, burada yaptığı konuşmada, şunlara değindi:

 

“Britanya başbakanı Winston CUURCHİL Çanakkale Savaşları’nda Atatürk için şöyle demişti. ‘ Şu anda mağlubiyeti tüm damarlarımda hissetmekteyim, çok üzgünüm,  oldukça mutluydum, umutluydum. Daha düne kadar Çanakkale bizimdir diyordum. Çünkü bu savaşı kazanmak için askeri, parayı, cephaneyi her şeyi hesaplamıştım hepsinde çok üstündük mutlaka yenecektik, yalnız bir şeyi hesaba katmamışım; Mustafa KEMAL’İ’  diye övmüşken, tüm dünya 1981 yılını Atatürk Yılı ilan etmişken, Norveç dünya literatüründe ‘ Atatürk gibi düşünmek’ terimini öne çıkararak Atatürk gibi uygarlaşmayı örnek verirken.

 

Yüzyıl önce Mondros ve Sevr’i imzalayanlar bu ülkenin ve milletin yok olmasını seyredenler İngiliz işbirlikçisi olarak tarihe geçtiler. Padişah Vahdettin ve sadrazam Damat Ferit Paşa Türk ordusunun kazandığı zaferler geldikçe çareyi İngiliz zırhlılarına binerek kaçmakta buldular. İçişleri bakanı Ali KEMAL Anadolu hareketini ve Mustafa KEMAL’ i boğamadı. Bu gerçekler 1919- 1927 yılları arası yazılan ve 3 gün boyunca TBMM. ‘de okunan Nutuk da belgeleriyle yazıyor.

 

Bu ülkenin kalkınmasını, ileri gitmesini, bilimselleşmesini temel alacak olan Milli Eğitim Bakanlığının işgüzar bir İlçe Milli Eğitim Müdürü; Mustafa KEMAL Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı’nı ilmek ilmek nasıl başlattığını, Kurtuluş Savaşı’nın hangi koşullarda var edildiğini anlattığı ‘NUTUK’ adlı eseri okutmamaya dağıtımını engellemeye çalışmaktadır. Yani şanlı ve şerefli tarihimizin gençlerden kaçırılmasına çalışmaktadır. Unutulmamalıdır ki ‘ Tarihini geçmişini bilmeyen milletler, esir olmaya ve yok olmaya mahkumdurlar.

 

Çamlıyayla İlçe Milli Eğitim Müdürü’nün nutuk ile ilgili tasarrufu gayet yanlış ve tarih bilmemezliktir.  Atatürk’ün ‘ En büyük eserim ‘ dediği Cumhuriyete ve Cumhuriyet Devrimlerine yapılmış bir ihanettir. Bu kişiler hadlerini aşmaktadır. Savunma sözleri bile kabahatlerinden büyüktür. Bu şahıs derhal görevinden el çektirilmeli ve bu haddini ifadelerinden dolayı yargı önüne çıkmalıdır.

 

Gerek cemaatler eliyle gerekse de meczup benzeri hadiselerle Mustafa Kemal Atatürk düşmanlığı hortlatılmaktadır. Bu olayların artması bilinçli yapılmakta, suçlar cezasız kalmaktadır. Eğitim İş Sendikası olarak bu hadsiz söz ve davranışlara sessiz kalmayacağımızı, suç ve hakaret teşkil eden söz ve davranışların takipçisi olacağımızı herkesin bilmesini istiyoruz. Mustafa Kemal Atatürk’ün eşsiz kaleminden çıkan Nutuk’u okumayı ve okutturmayı öğretmen olmanın şiarıyla milletimize ve öğrencilerimize bir borç addediyoruz.”

Tarsusakdeniz

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.