Diyanet Sen Beklentileri Karşılayamıyor!

Diyanet Sen Beklentileri Karşılayamıyor!

Kamuajans.com – Diyanet Hizmet Kolunda Kurum İdari Kurul (KİK) toplantısı yetkili sendika olarak Diyanet Sen ve Diyanet İşleri Başkanlığı yetkilileriyle gerçekleştirildi.

 Nisan ve Ekim ayları olmak üzere yılda iki defa toplanan kurul, Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde hem idari hem de personel sorunlarını görüşüyor ve bu sorunların çözümü için tavsiyede bulunuyor.

Diyanet Hak ve Adalet Sen Genel Başkanı İbrahim Kaya, KİK toplantısının bağlayıcılığının bulunmadığını ancak tavsiye edilen konuların takip edilerek gerçekleşip gerçekleşmediğini, eğer gerçekleşmemişse nedenlerinin takip edilmesi gerektiğini söyledi. Toplantıda Diyanet camiasının sorunlarının 6 madde de toplanmasına tepki gösteren Kaya, basın açıklaması yaparak şöyle dedi:

‘KİK toplantılarında alınan kararların her ne kadar bağlayıcılığı yoksa da bu kararların sıkı takip edilerek gerçekleşmesi sağlanabilir’ diyen Kaya, Diyanet Sen’in kurum sorunlarını ve personellerin beklentilerinin karşılanması noktasında zayıf kaldığını söyledi. KİK toplantısında 6 maddeden oluşan bir tavsiye kararının alındığını, bunun bile Diyanet Sen’in kurumu tanımadığını, personellerin beklentilerini anlayamadığını gösterdiğine işaret eden Kaya şunları söyledi:

“6 madde ile gündem geçiştirilmiş! Hâlbuki kurumun ve personellerin binlerce sıkıntısı var ve çözüm bekliyor. Kur’an kursu öğreticilerinin sorunları, öğrencilerin beklentileri, yataklı Kur’an kursu sorunları, binaların fiziki ve alt yapı sorunları, din görevlilerinin beklentileri, mesleki ve ekonomik sorunları hiç gündeme gelmemiş! Secdeye varan din görevlisi sırtından bıçaklanıyor! Darp ediliyor, tehdit ediliyor, haksız yere şikâyet ediliyor. Haksız yere disiplin soruşturması geçiriyor. Bakın! Daha bir gün önce Anamur İlçe Müftüsü Sayın Zeynel Abidin Çınar Cuma çıkışında iki kişinin yumruklu saldırısına uğradı. Kendisine geçmiş olsun diyorum. Din görevlilerinin can güvenliği yok. MBSTS, DHBTS, 3+1 nedeniyle birleşemeyen ailelerin sorunları, tayin ve atamalarda yaşanan sıkıntılar, atamalarda ehliyet, liyakat, hakkaniyet vs. konular gündeme gelmemiş. Diyanet İşleri Başkanlığının tüm sorunları açıklanan 6 maddeden ibaretmiş ki bu konularda tavsiye niteliğinde kararlar almışlar. Yazık! Çok yazık! Yetkili sendika Diyanet camiasına zaman kaybettiriyor. Diyanet Sen’in değerli üyeleri, sevgili kardeşlerim bu hususları iyi değerlendirmeli ve yetkili sendika yönetimine ‘ne yapıyorsunuz?’ diye sormalıdır! Hakkın, hukukun ve adaletin tesisi için mücadele edemeyen yetkili sendika Diyanet camiasının beklentilerini karşılayamıyor.”


HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.