Yılda 90 Gün ve 8 Yıl Fiili Hizmet Süresi İle İlgili Önemli Karar

Yılda 90 Gün ve 8 Yıl Fiili Hizmet Süresi İle İlgili Önemli Karar

Kamuajans.Com – Mahkeme, 2008 yılından önce göreve başlayan radyoloji teknisyenlerinin fiili hizmet zammı süreleri ile ilgili önemli bir karar verdi.

Sivas’ta röntgen teknisyeni olarak görev yapan bir üyemizin 01.10.2008 tarihinden 2017 yılına kadar ve bu tarihten sonra yapılacak tüm fiili hizmet hesaplamalarının 5434 Sayılı Kanuna göre yapılması bir yıl için 90 gün ve fiili hizmet süresinin toplam 8 yıl olması ve fiili hizmet sürelerinin tamamının emekli yaşından düşülmesi için başvuru yapmıştı.

İdarenin bu başvuruyu 5510 sayılı yasadaki düzenlemeleri göstererek reddetmesi üzerine sendikamız tarafından dava açılmıştı.

Davayı görüşen Sivas İdare Mahkemesi verdiği kararda 5510 sayılı yasa yürürlüğe girdiği tarihten önce görev yapan röntgen teknisyeninin fiili hizmet süreleri bakımından 5434 Sayılı Kanuna tabi olduğuna dikkat çekti.

Mahkeme bu nedenle röntgen teknisyeninin 15.10.2008 tarihinden sonra olan çalışmalarının da 5434 Sayılı Kanuna göre (yılda 90 gün, 8 yıl ) değerlendirilmesi gerekirken 5510 sayılı kanuna göre değerlendirilerek fiili hizmet süresi zammından yararlandırılmamasının hukuka uygun olmadığına hükmetti. Dava konusu işlemin reddine karar verdi.  

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.