Veteriner Hekimlere İlişkin Soru Önergesi (28 Nisan 2021)

Veteriner Hekimlere İlişkin Soru Önergesi (28 Nisan 2021)

27/4 Dönemi ve Yasama Yılı 7/44913 Esas Numaralı 28 Nisan 2021 tarihli Veteriner Hekimlerin Özlük Haklarının İyileştirilmesi Talebine İlişkin Soru Önergesi CHP Aydın Milletvekili SÜLEYMAN BÜLBÜL tarafından TBMM'ne sunuldu.

Veteriner hekimler, yer yüzünde yaşayan tüm hayvan türlerinin sağlığı için önlem alan, hayvan hastalıklarına tanı koyup, tedavisi, üremesi, sağlığı, bakımı ve beslenmesi gibi konularda bilgi ve yasal yetki ile donatılmış kişilerdir.

Özellikl son yıllarda yaygın olarak görülen kuduz, şarbon, trişinella, brucella, tüberküloz, kuş gribi, domuz gribi, kırım kongo kanamalı ateşi ve COVID-19 gibi hastalıklar, hayvanlardan insanlara bulaşan ve insan sağlığını son derece olumsuz etkileyen hastalıklardır. Bu hastalıklarla mücadelede üstlendikleri görevlere bakıldığında veteriner hekimsiz bir toplum sağlığı olmayacağı aşikardır.

1- Veteriner hekimlerin özlük haklarının iyileştirilmesiyle ilgili bir çalışmanız var mıdır?

2- Bakanlığınız bünyesinde istihdam edilen veteriner hekim sayısı kaçtır? Açık veteriner hekim kadrosu ne kadardır? 2021 yılında atama yapılacak mıdır?

3- Sağlık çalışanlarının yılda 2 defa yararlanabildiği fiili hizmet zammının kapsamının genişletilerek veteriner hekimler de dahil edilecek midir?

Soru önergesine https://www2.tbmm.gov.tr/d27/7/7-44913s.pdf linkinden ulaşabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.