Üvey Evlat Sağlık Yönetimi

Üvey Evlat Sağlık Yönetimi

Sayıları 100 binden fazla Sağlık Yönetimi Lisansiyeri mağduriyetini dile getirmek için 'ÜveyEvlat SağlıkYönetimi'' hashtagı altında buluştular ve seslerini başta Sağlık Bakanı Fahrettin Koca olmak üzere tüm yetkililere duyurmaya çalıştılar.

Sağlık Yönetimi, sağlık sektöründe yer alan kurum ve kuruluşlarının işletmesi, yönetimi ve faaliyetlerinin planlanması aşamasında ihtiyaç duyulan yetki ve bilgi sahibi bireylerin yetiştirilmesini amaçlayan bölümdür. Sağlık Yönetimi Bölümü üniversitelerde eğitimi verilen 4 yıllık lisans bölümüdür. Bazı üniversitelerde Sağlık Bilimleri Fakültesi bünyesinde yer alırken bazı üniversitelerde İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi kapsamında eğitimi verilir.Sağlık yönetimi, tıp ve sağlık hizmetlerinin tüm boyutlarına işletmecilik perspektifiyle inceleyen, uzmanlaşmış bir yönetsel disiplindir.

Mağdur Sağlık Yönetimi Mezunları ''Ne hevesler ne umutlarla ne zorluklarla okuduk biliyor musunuz? Bunu mu bize reva görüyorsunuz? Sağlık yönetimi mezunları ne durumda bilen var mı?'' diye sert tepki gösterdi. Binlerce insanın, yıllarca verilen emek ve hak ettiğini bulamayan bir bölümün yok sayılamayacağını söyleyen Sağlık Yönetimi Mezunları; sağlığın işi ehline verilmesi gerektiği görüşünde.

190 Sayılı Genel Kadro ve Usulü Hakkında Kanun ve 2023 Sağlık iş gücü hedefleri arasında bulunmayan Sağlık Yönetimi bölümüne yer verilmesi için gerekli düzenleme yapılmalıdır.

Sağlık Yönetimi mezunlarının Sağlık Lisansiyeri sayılması ile 26 Şubat 2014 tarihli 698 sayılı YÖK Kararı ile belirlenmiş ancak istihdamı ile ilgili bir çalışma yürütülmemiştir. Bakanlık bünyesinde 16 fonksiyonel birim bulunmaktadır fakat Sağlık Yönetimi mezunlarının istihdamı için yeterli çalışmalar yürütülmemiş, görmezden duymazdan gelinmiştir.

Sağlık yönetimi bölümü hakkettiği değeri görmeli.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.