Sağlık Personelinin Fiili Hizmet Zammına Ne Oldu?

Sağlık Personelinin Fiili Hizmet Zammına Ne Oldu?

KamuAjans.Com-2015 yılında imzalanan Toplu Sözleşmede, “Sağlık personelinin fiili hizmet süresi zammı” (yıpranma tazminatı) konusunda çalışma yapılması ve yapılacak çalışmanın 2016 yılı sonuna kadar sonuçlandırılması kararı da yer alıyor.

“Kamu Görevlilerinin Geneline ve Hizmet Kollarına Yönelik Mali ve Sosyal Haklara İlişkin 2016 ve 2017 Yıllarını Kapsayan 3. Dönem Toplu Sözleşme”de, kamu görevlileri hakkında 2016 ve 2017 yıllarında geçerli olacak bazı düzenlemeler yapılırken, bazı hususlara ilişkin olarak da çalışma yapılması karara bağlanmıştı.

Çalışma yapılması kararlaştırılan konular arasında, “Sağlık personelinin fiili hizmet süresi zammı” konusu da yer alıyor. Toplu Sözleşmede yer alan hükümlere göre; sağlık kurum ve kuruluşlarında görev yapan personelin hangilerinin hangi şart ve sürelerle fiili hizmet süresi zammından yararlandırılacağı konusunda çalışma yapılması ve bu çalışmanın 2016 yılının sonuna kadar sonuçlandırılması da yer alıyor.

2016 yılının bitmesine az bir süre kalmasına rağmen, sağlık personelinin fiili hizmet zammı ile ilgili olarak somut bir çalışmanın henüz ortaya konmadığı görülmektedir.

Öte yandan, Toplu Sözleşmenin çalışma yapılacağı belirtilen konularıyla ilgili olarak bu yıl Nisan-Mayıs aylarında yapılan toplantılara için açıklamalarda, fiili hizmet zammı konusunda; Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı bünyesinde bir komisyon oluşturulduğu ve bu komisyonun çalışmalarını tamamladığı, hazırlanan nihai raporun bilim adamlarının görüşü alınmak üzere Hacettepe ve Gazi üniversitelerine gönderildiği belirtilmişti.

Toplu Sözleşmenin ilgili hükmü

Sağlık ve Sosyal Hizmetler Koluna ilişkin Toplu Sözleşme

“Fiili hizmet süresi zammı

Madde 29- (1) Sağlık kurum ve kuruluşlarında görev yapan personelden kimlerin hangi şartlarda ve süreyle fiili hizmet süresi zammından yararlandırılıp yararlandırılmayacağı hususu, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı bünyesinde bu amaçla oluşturulacak komisyon tarafından 2016 yılının sonuna kadar sonuçlandırılması yönünde çalışma yapılacaktır.” 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.