''Sağlık Çalışanlarının Eşleri İdari İzinli Sayılsın'' Talebi

''Sağlık Çalışanlarının Eşleri İdari İzinli Sayılsın'' Talebi

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci “ Adalet Bakanlığı’nın bu örnek uygulaması sağlık çalışanlarımız için bir moral kaynağı olmuştur. Biz bunun tüm kamu kurum ve kuruluşları için geçerli olması amacıyla başvurumuz yaptık. Umarız ki bu konuya hassasiyetle yaklaşılarak talebimiz yerine getirilir. Fedakarca görev yapan sağlık çalışanlarımızın çocukları, aileleri için bu anlamdaki kaygıları sonlandırılır" dedi.

Kamuajans.com - Türkiye Kamu-Sen Genel Merkezi tarafından TKSGM.10.20.120 sayılı İlave Tedbirler konulu 30 Mart 2020 tarihli resmi yazı yayınlandı.

Genel Başkan Önder Kahveci ve Genel Sekreter Talip Geylan imzalı resmi yazıda ''Bilindiği üzere COVID-19 salgını nedeniyle, devletimizce tedbirler alınmış, bu tedbirlerin bir parçası olarak, ''COVID-19 Kapsamında Çalışanlara Yönelik İlave Tedbirler'' konulu 2020/4 sayılı Genelge 22 Mart 2020 Tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiş, alınan ilave tedbirler kamu kurum ve kuruluşlarınca gerekli düzenlemeler yapılarak hayata geçirilmiştir.

Belirtilen konu ile ilgili, Adalet Bakanlığınca yayımlanan 27 Mart 2020 Tarihli Genelge'de; eşi, kamu veya özel sağlık kuruluşlarının ''teşhis ve tedavi birimlerinde'' (hastane, semt polikliniği, Halk Sağlığı Merkezi, Aile Sağlığı Merkezi, toplu sağlığı merkezleri, özel kinik vb.) çalışan personelin kamu hizmetini aksatmayacak şekilde idari izinli sayılmaları hususu karara bağlanmıştır. 

Bu açıklamalar ışığında; salgının önlenmesi için üzerlerine düşen görevi mesai mevhumu gözetmeksizin yerine getiren sağlık çalışanlarının; sadece Adalet Bakanlığında değil, diğer kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan eşlerinin de idari izinli sayılmaları uygulamada birliği sağlayacağı gibi, sağlık çalışanlarının gönül rahatlığı ile görevlerinin ifasına vesile olacaktır.'' denilmiştir.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.