Mülakata Giren Tüm Adaylara Tam Puan Verilerek Mülakat Etkisizleştirilmelidir

Mülakata Giren Tüm Adaylara Tam Puan Verilerek Mülakat Etkisizleştirilmelidir

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, kişisel twitter hesabı üzerinden Sağlık Bakanlığı tarafından Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, ''Sağlık Bakanlığı tarafından Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği sınav duyurusu yayınlanmıştır. 5 yıldır sürümcemede bırakılan bu sınavın beklenildiği süreye değmeyecek bir mahiyette olduğunu görmek üzüntü vericidir, Hayal kırıklığıdır.

Şef, VHKİ, Memur ve Şoför kadrolarında toplamda sadece 2000 kadro ilan edilmiştir.  Bu sayı sadece hizmetli olarak görev yapan arkadaşlarımızın beklentisini bile karşılamaktan çok uzaktır.  Bu ilanın yapmış olmak için sınav yapmaktan daha öte bir anlam taşımayacağı açıktır.

Yetersizliğin yanına daha önceki sınavlarda yer alan şube müdürlüğü kadrosundan ise bir tane bile ilan edilmemesi gibi çalışanların görevde yükselme konusunda ümitlerine yok eden bir durum söz konusudur.

Ayrıca haziran ayı sonu itibari ile sağlık kurum ve kuruluşlarında görev yapan orta düzey sözleşmeli  yönetici kadrolarının (Hastane müdür, müdür yardımcısı gibi) tamamına atama yapılacaktır.

Ehliyet ve liyakat konusuna sürekli vurgu yapılırken ve bunun kamuda ölçülebileceği yazılı bir sınava bu kadrolardan bir tane bile dahil etmemek ile bu konuda samimi olunmadığı bir kez daha görülmüştür.

Bileğinin hakkı ve bilgisiyle hak edenlere makam vermek yerine başka dikkate alınacak her kıstası açık bir şeklide hak yemek, adaleti yerle bir etmektir.

Unvan değişikliği sınavında da üniversiteden mezun olabilecek çalışanlarında mağdur edilmeden sınava dahil edilmesi gereklidir. Ayrıca sınav konularının sınırları çizilerek çalışanlara kolaylık sağlanmalıdır.

Tüm bu nedenlerden bu ilan yeniden değerlendirmeye tabi tutulmalı ve yukarıda bahsettiğimiz kadrolarında yer aldığı geniş kapsamlı bir ilana çıkılmalıdır.

Sınavın usulü ile ilgili olarak mülakatın konulması ise bir başka sorunlu alandır. Mülakatın adam kayırma ve torpilin diğer adı olduğu konusunda bir tereddüt yokken bunda ısrar etmekten vazgeçilmeli, mülakat kaldırılmalıdır.

Yasal bir zorunluluk var deniliyorsa da bazı kamu kurumlarının özellikle üniversitelerin yaptığı gibi mülakata giren tüm adaylara tam puan verilerek mülakat etkisizleştirilmelidir. Türk Sağlık-Sen olarak çalışanlar adına Bakanlıktan beklentimiz, Hak ve adalet için isteğimiz budur.'' dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.