Maliye Paramediklerin Sesini Duy

Maliye Paramediklerin Sesini Duy

Atama bekleyen ve atanmak isteyen Paramedikler, seslerini başta Sağlık Bakanlığı ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca olmak üzere diğer tüm yetkililere duyurmak için Twitter'da #MaliyeParamediklerinSesiniDuy hashtagı altında toplandılar.

Acil tıp hizmetlerinde, yaşam zincirinin anahtarı olarak tanımlanan ve Hastane Öncesi Acil Bakımın önemli bir parçasını oluşturan; genellikle kritik durumdaki hastaya ya da yaralıya ilk anda müdahale eden sağlık profesyoneline Paramedik denilmektedir. Acillerde istihdam edilmesi gereken Paramediklerin bir an önce atanması gerekmektedir.

Hakları olan kadroyu alabilmek için mücadele içinde olan Paramedikler; ''branş olarak başarı sağlasak bile maalesef bölümümüzdeki herkesin iyi puan alması dolayısıyla atanamıyoruz.'' diyor.

Bu zorlu süreçte sahada aktif olarak çalışan ve pandemi nedeniyle destek bekleyen, yüksek puanlarla atama bekleyen 80 bin PARAMEDİK atama haberi bekliyor. PARAMEDİK mezunları olarak zorlu şartlarda çalışmayı yürekten istiyor, emeklerinin heba olmaması için en az on bin atama istiyor.

Paramedikler mezun olduktan sonra tıbbi bilgilerini güncel tutmalı, dolayısıyla hem özel sektör hem kamuda iş bulamadıkları için köreliyorlar. 

Atama bekleyen Paramedikler; ''siz yöneticilerimiz tarafından kabul görülmüş ve bizim olan 2021 yılında yüksek sayılarda adil atamalar talep ediyoruz. Şimdi istasyon açılmayacakta ne zaman açılacak Şimdi ambulans alınmayacakta ne zaman alınacak? Ambulansa sağlıkçı ataması daha çok yapılmalı vakaya daha hızlı ulaşılmalı. PARAMEDİK olmazsa yaşam olmaz. Acillere paramedik alınmaz ise istasyon sayısı artmaz ise Genç Paramedikler işsiz kalacak. Yaşama yol vermek için gençleri mağdur etmeyin.'' diyor.

PARAMEDİKLER zaman ve mekan ayrımı yapmadan, en zorlu koşullarda bile görevlerini layıkıyla yaparak “cana can katma idealiyle” hizmet vermektedir. Daha fazla canlara dokunabilmek için yüksek alımlar bekliyorlar. 

Yüz bini aşkın mezunu olan ilk ve acil yardım teknikerleri görmemezlikten gelinmemeli.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.