Gözler yeni kabinede, Sağlık Bakanlığı için o ismin adı geçiyor !

Gözler yeni kabinede, Sağlık Bakanlığı için o ismin adı geçiyor !

Gözler yeni kabinede, Sağlık Bakanlığı için o ismin adı geçiyor !

Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrasında gözler yeni kabineye çevrilmiş durumda: Yeni kabinede Sağlık Bakanı kim olacak? Alınan kulis bilgilerine göre yeni kabinede Sağlık Bakanı olarak yeni bir ismin yer alacağı konuşuluyor. Detaylar...

Türkiye’de Cumhurbaşkanlığı ikinci Tur Seçimleri’nin tamamlanmasının ardından gözler, Anadolu Ajansı verilerine göre yüzde 52,16 oy oranı ile yüzde 48,84 oranında oy alan Millet İttifakı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu karşısında galibiyet elde ederek 13. Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni kuracağı kabineye çevrildi. Bilim Sağlık Haber Ajansı’nın (BSHA) edindiği kulis bilgilerine göre, yeni kabinede Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın yer almayacağı, Sağlık Bakanı olarak yeni bir ismin yer alacağı konuşuluyor. Bu ismin, daha önce de AK Parti hükümetinde sağlık bakanı olarak görev alan Dr. Recep Akdağ olduğu belirtiliyor.

Seçim takvimine göre Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) 1 Haziran Perşembe günü Cumhurbaşkanlığı Seçim sonuçlarını açıklaması bekleniyor. Kesin sonuçların açıklanmasının ardından yasalara göre ilk üç gün içerisinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yemin etmesi gerekiyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) milletvekili yemin töreninin de gerçekleşmesi sonrasında ise sırada Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeni kabinesini kurması yer alıyor. Kulislerde yeni kabinede hangi isimlerin yer alacağı konusunda bir hareketlilik yaşanıyor. TBMM’de yeni meclis başkanı seçilene kadar meclisin en yaşlı üyesi MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ‘geçici başkan’ olacağı bilgisi edinildi. Milletvekilliği seçimleri için aday olmayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Kültür ve Turizm Bakanı haricindeki tüm kabine üyeleri mecliste yer aldı.

Yeni kabinede Sağlık Bakanı kim olacak?

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın yeniden kabinede sağlık bakanı olarak yer alıp almayacağı merak edilirken, BSHA’nın edindiği kulis bilgilerine göre, yeni kabinede sağlık bakanı olarak yeni bir isimin yer alacağı konuşuluyor. Yeni kabinede yer alacak isimlere ilişkin kulislerde, sağlık bakanı olarak AK Parti Hükümeti’nde 2002-2013 yılları arasında ve 2016 yılında Sağlık Bakanı olarak görev alan Recep Akdağ’ın adı geçiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.