Fizik Tedavi Teknikerlerinin İstihdamına İlişkin Soru Önergesi
Ülkemizde 92 üniversitede fizyoterapi eğitimi verilmektedir. 30 bini askın Fizik Tedavi Teknikeri atama beklemektedir. 2020 senesinde açılan kadro sayısı ise sadece 189'dur. Tüm sağlıkçı atamalarının içerisinde bu oran binde 7'dir. Her yıl yeni 6 bin Fizik Tedavi Teknikeri de mezun olmaktadır. Mezun sayısına göre atama sayısının azlığı nedeniyle Sağlık Teknikerleri arasında KPSS en yüksek kapanan bölüm Fizik Tedavi Teknikerleridir.
Diğer taraftan devlet, eğitim araştırma ve üniversite hastanelerinde fizik tedavi hastalarına 2-3 ay sonraya sıra verilmektedir. Devlet hastanelerinde fizik tedavi konusunda eğitim almamış personel bu alanlarda çalıştırılmaktadır.
FTR hizmetinin taşeronlaştığı şehir hastanelerinde ise işin ehli olmayan kişiler çalıştırılmakta, Fizik Tedavi Teknikerleri istihdam edilmemektedir.
Bu bağlamda;
1- Fizik Tedavi Teknikerlerinin istihdamı konusunda bakanlık olarak nasıl bir çalışma yapılmaktadır?
2- Fizik Tedavi eğitimi almayan diğer sağlık personelinin bu mesleği yapması yerine konusunda uzman Fizik Tedavi Teknikerlerinin bu alanda istihdam edilmesi planlanmakta mıdır?
3- FTR hizmerinin taşerona devredildiği hastanelerde Fizik Tedavi Teknikerlerinin çalışmasının zorunlu hale getirecek bir düzenleme yapılacak mıdır?
4- Fizik Tedavi Teknikeri eksiği nedeniyle hastaların mağduriyetleri artmaktadır. 6 ay sıra bekleyen hastalar mevcuttur. Ülkemizdeki fizik tedavi ihtiyacı olan hasta sayısı düşünüldüğünde hastanelerimizde kaç Fizik Tedavi Teknikerleri eksiği vardır?
5- 2021 yılı itibarı ile kaç Fizik Tedavi Teknikerleri bakanlığınız bünyesinde görev almaktadır?
Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz