Filyasyon Ekiplerine Kesilen Trafik Cezalarına İtiraz Edildi

Filyasyon Ekiplerine Kesilen Trafik Cezalarına İtiraz Edildi

Sağlık-Sen tarafından MSK.03.SS.30/2021/0140 sayılı Filyasyon Ekiplerine Kesilen Trafik Cezaları konulu 10 Şubat 2021 tarihli resmi yazı yayınlandı.

Genel Başkan Semih Durmuş, Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Dural imzalı resmi yazıda ''kamu görevlilerinin sağlık ve sosyal hizmet kolunda yetkili sendikası olarak, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının sorunları dile getirmekte ve sorunlarının çözümü için mücadele etmekteyiz. Sağlık çalışanları, ülkemizde de etkisini gösteren ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından küresel salgın ilan edilen COVID-19 vakaları ile mücadelenin asli unsurudur. Salgın ile mücadelenin her aşamasında sağlık çalışanları büyük risk ve sorumluluk almaktadır. Sağlık çalışanları görevlerini layıkıyla yerine getirirken, özellikle filyasyon ekiplerinde görevlendirilenler, salgınla mücadelede önemli bir konumda bulunmaktadır.

Filyasyon ekiplerinde görevli sağlık çalışanları; virüsü taşıyanların temas ettiği kişilerin tespit edilmesi, salgın tehlikesinin devam edip etmediği ve risk altında bulunanların karantina altına alınması için çalışma yapmaktadır. Türkiye'de 81 ilimizde filyasyon ekipleri, gelen çağrı üzerine COVID-19 vakalarını takip etmekte, virüsü taşıyanlarla teması olmuş kişilere ulaşmakta, yeni tanı süreçlerini başlatmakta, hastalığı evde geçirenlere ilaç temin etmekte ve karantina altına alınanları kontrol etmektedir. Filyasyon ekiplerine görevlendirilen sağlık çalışanları, salgın ile mücadelenin sahadaki en aktif üyeleri arasında olup, gece gündüz sürekli sahada görev yapmaktadır.

Filyasyon ekipleri görevlerini yaparken, kamu araçlarını kullanmaktadır. Sağlık Bakanlığı'nın kendi araçları, bazı illerde filyasyon ekiplerine yetersiz gelmektedir. Bu durumun yaşandığı illerde, Sağlık Bakanlığı harici diğer kamu kurumlarına ait araçların da filyasyon ekiplerinin emrine verilmesi sağlanmıştır. Ancak, kamu araçlarını kullanan filyasyon ekiplerine, görevlerini ifa ederken trafik ihlallerinden dolayı para cezası kesilmektedir. Salgın döneminde önemli görevleri yerine getiren sağlık çalışanlarına trafik ihlallerinden dolayı para cezası kesilmesi ve kesilen cezayı bizzat kendilerinin ödemesi mağduriyet oluşturmaktadır. Filyasyon ekiplerinde görev yapan sağlık çalışanları, görevleri gereği zamanla yarışmaktadır. Eğer görevlerini seri bir şekilde yerine getiremezlerse, salgınına karşı mücadelede sorunlar yaşanmaktadır. Salgın döneminde büyük fedakarlıklarla görev yapan filyasyon ekiplerinde görevli sağlık çalışanlarına para cezası kesilmesi ve para cezasının kendilerinden talep edilmesi, çalışanların en çok ihtiyaç duydukları moral ve motivasyonlarını düşürmektedir.

Bu itibarla, filyasyon ekiplerine görevlendirilen sağlık çalışanlarına, trafik ihlallerinden dolayı kesilen para cezalarının işleme alınması hususunda gereğinin yapılmasını arz ederiz.'' denilmiştir.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.