Böbrek ve Kadın Sağlığı Paneli

Böbrek ve Kadın Sağlığı Paneli

SBÜ KOCAELİ DERİNCE EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİNDE DÜNYA BÖBREK GÜNÜ NEDENİYLE “BÖBREK VE KADIN SAĞLIĞI PANELİ” DÜZENLENDİ.

8 Mart Dünya Böbrek Günü ve Kadınlar Gününü bu yıl aynı güne denk gelmesi sebebiyle Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesinde “Böbrek ve Kadın Sağlığı” konulu panel düzenlendi. Kadın sağlığı ve böbrek sağlığının toplum ve sonraki nesiller üzerinde ki öneme dikkat çekmek ve bu konuda farkındalık uyandırmak amacıyla yapılan panel yoğun katılımla gerçekleşti.

Hastane Konferans Salonunda gerçekleşen panele, Hastane Başhekimi Doç.Dr. Hüseyin Şaşkın, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Serap Akkaya Efe, hastane idarecileri, çalışan personeller ve vatandaşlar katılım sağlandı.

Ayrıca Hastane polikliniklerinin olduğu yerde diyabet standı kuruldu. Stantta, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü olması sebebiyle hastaneye gelen bayan hastalara şeker,tansiyon,boy-kilo ve vücut kitle endeksi ölçümü yapılarak poliklinik yönlendirilmeleri yapıldı.

Panelde, Hastane Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç.Dr. Hasan Terzi (Gebelik ve Böbrek),Nefroloji Uzmanı Doç.Dr. Erkan Şengül (Gebelik ve Kronik Böbrek Hastalığı ve Gebelikte Hipertansiyton),Nefroloji Uzmanı Uz. Dr. Orhan Yücel (Böbrek Sağlığını Sağlamak için Altın Kurallar ve Diyaliz Hastalarında Gebelik), Diyaliz Hemşiresi Arzu Tuğrul (Diyaliz Hastalarında Hemşirelik Yaklaşımı) konularını katılımcılara aktardılar.

Panel, konuşmacılara teşekkür belgesi ve çiçek takdimi yapıldıktan sonra son buldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.