Ağız ve Diş Sağlığı Teknikerlerinin Atamalarına İlişkin Soru Önergesi

Ağız ve Diş Sağlığı Teknikerlerinin Atamalarına İlişkin Soru Önergesi

27/4 Dönemi ve Yasama Yılı 7/42204 Esas Numaralı 2 Mart 2021 tarihli Ağız ve Diş Sağlığı Teknikerlerinin Atamalarına İlişkin Soru Önergesi CHP İstanbul Milletvekili GAMZE AKKUŞ İLGEZDİ tarafından TBMM'ne sunuldu.

Ağız ve diş sağlığı teknikeri mezun sayısı 2020 yılı itibariyle, 25 bindir. Her sene mezun sayısı hızla artarken, Sağlık Bakanlığı'nın 2018-2020 seneleri arasında istihdam ettiği 59 bin 689 sağlık personelinin sadece binde 6'sı olan 389'u ağız ve diş sağlığı teknikeridir.

Bu bağlamda;

1- Ağız ve diş sağlığı teknikerliği bölümünden neden yeterli atama yapılmamaktadır?

2- Yönetmeliğin ''Her 2 diş hekimine 1 Ağız ve Diş Sağlığı Teknikeri Planlaması'' neden uygulanmamaktadır?

3- Sağlık Bakanlığı'nın yayınlamış olduğu ''2023 yılı iş gücü hedefi'' doğrultusunda hedeflenmiş olan 20 bin ağız ve diş sağlığı teknikeri hedefine ulaşmak doğrultusunda daha çok istihdam yaratılacak mıdır?

4- İŞ-KUR aracılığı ile istihdam sağlanan ''klinik destek elemanları'' yerine ağız ve diş sağlığı teknikerlerinin çalıştırılması için bir çalışma yapılacak mıdır?

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamuajans.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.